Вступна компанія в 2020 році в Україні

Вступительная кампания в 2020 году в Украине

 

Головний біль батьків та небайдужих до свого майбутнього підлітків – випускні та вступні іспити 2020 року. Як тобі таке, Ілон Маск? Ось він справжній виклик.

 

Розібратися в тому, що ще навіть не до кінця зрозуміло на урядовому рівні, непросто. Будемо діяти по ситуації. Є актуальні дані на сьогодні, і вони не такі вже страшні. Ясно одне, пісня групи 24/7 «Не виходь з кімнати…» вже не актуальна. Вийти доведеться – на ЗНО так вже точно.

 

Вступна кампанія у 2020 році – карантинні зміни

 

У випускників є можливість вступати у вищі навчальні заклади. Це не може не радувати. Вже очевидно, що освітній формат змінюється. Акцент робиться на дистанційне навчання. Зручно? Напевно, так. Безпечно? В рази. А як щодо якості освіти? Тут питання. Але, як говориться, сподіваємося на усвідомленість.

 

Основні тези вступної компанії 2020 наведемо в таблиці. Відразу застереження – це інформація за принципом скасування карантинних заходів у червні. Є й інші сценарії.

 

Етапи

Бакалавр

Магістр

Старт реєстрації через електронні кабінети 1 серпня 1 серпня

 

Прийом заяв та документів 13-22 серпня 5-22 серпня
Вступні екзамени та творчі конкурси на бюджет 1-12 серпня _______
Вступні екзамени та творчі конкурси на контракт 13-22 серпня _______
Подача документів на зарахування на бюджет 31 серпня 5 вересня

 

Зарахування на бюджет 5 вересня 11 вересня
Зарахування на контракт до 15 вересня до 15 вересня

 

Що ще важливо знати? Початок навчального року для першокурсників припадає на 15 вересня. Це за загальним правилом.

 

Якщо ж карантин остаточно буде скасовано лише на початок серпня, дати будуть іншими. Так, електронна реєстрація розпочнеться з 25 серпня, прийом документів буде перенесено на період з 4 по 13 жовтня, зарахування на бюджет буде 23 жовтня, а початок навчального року перенесеться на 2 листопада. Цей сценарій менш оптимістичний, але також має місце бути.

 

Мінімальний прохідний бал на бюджет становить 125 балів. При цьому для окремих спеціальностей він вище: медицина – 150, право – 140. Так що принцип, чим вище – тим краще, ніхто не відміняв.

 

Випускні іспити 2020 в школі

 

Зовнішнє незалежне оцінювання буде проведено в очній формі. До такого однозначного висновку прийшло Міністерство Освіти. Для того обладнано 5188 пунктів тестування, в яких створюються умови – дистанція, стерильність, відсутність масового скупчення, близькість до будинку. Загалом, тут сміливо можна ставити галочку done.

 

Тепер що стосується дат. Є два сценарії – червневий і серпневий. Звичайно ж, це пов’язано з відміною карантину. Давайте подивимося на таблицю.

 

Етапи

Скасування карантину – червень

Скасування карантину – серпень

Пробне ЗНО травень-червень серпень
Основна сесія ЗНО 25 червня – 17 липня 17 серпня – 4 вересня

 

Результати тестування 31 липня 17 вересня
Видача атестатів Не пізніше початку серпня У другій половині вересня

 

Додаткова сесія 27 липня-11 серпня 22 вересня – 6 жовтня

 

Формат і процес залишається незмінним. Обов’язковими умовами є не більше 15 чоловік в кімнаті і тільки 2 інструктора. Дистанція – 1,5 метра, як і скрізь. Чому саме очна форма? Так легше і безпечніше проходить ідентифікація і усувається ризик списати, написати самостійно. Тобто, такий собі контрольний контроль контролюючих.

 

А ось дев’ятикласникам і четвертокласників пощастило – їм іспити скасовані повністю. Було поставлено питання: чому б не скасувати ЗНО та не замінити їх вступними іспитами до ВНЗ? Відповідь дуже проста і логічна – тестування здається за місцем проживання, а для іспитів потрібно їхати в університет. Ну що ж, не посперечаєшся.

 

Скасування зовнішнього незалежного оцінювання – всього лише чутки і не виправдані надії. В бюджет наступного року вже закладена така стаття. Так що, як мовиться, не було халяви – не варто й починати.

 

Випускні іспити 2020 у ВНЗ

 

Міністерство освіти і науки України прийшло до висновку, що навчальний рік без п’яти хвилин бакалаврів і магістрів повинен завершитися так, як і планувалося. Тобто захисту випускних кваліфікаційних робіт – бути. Але з певним застереженням. Рекомендується:

 

  1. Для захисту дипломної роботи, озвучування доповіді та презентації використовувати відео зв’язок.
  2. Друкований примірник диплому з особистим підписом автора і належним оформленням направити поштою.

 

Графік екзаменаційно-залікових сесій складається безпосередньо навчальним закладом з наявних планів, можливо, з деяким коректуванням. Якщо обов’язкова аудиторна робота не може бути проведена дистанційно, її переносять на наступний рік.

 

Тобто, на відміну від школярів і ЗНО, «вийти» з університету можна дистанційно. Це цілком розумно, враховуючи поточну ситуацію в світі.

 

Виняток становить єдиний державний кваліфікаційний іспит та атестація осіб, які претендують на статус доктора філософії або доктора наук. Тут застосовується тільки очна форма, з дотриманням усіх норм безпеки.

 

Отже, що ми маємо? Нову реальність – сесії, атестації та дипломи онлайн. Що ж, маємо те, що маємо. Тим більше, не можна сказати, що студентів кинули напризволяще. Офіційно дано такі рекомендації:

 

  • проводити передекзаменаційні консультації;
  • тестувати онлайн платформу;
  • чітко конкретизувати дати, коли студенти можуть повторно здавати іспити, якщо технічні можливості не дозволили це зробити з першого разу;
  • складати завдання так, щоб студент фізично не зміг знайти відповідь в Інтернеті під час іспиту.

 

Для захисту диплому дозволяється надавати електронну версію, завірену електронним підписом. Це зручно і не вимагає роздруківки паперового варіанту.

Ну що ж, нові реалії – так нові реалії. Тепер студенти не можуть розраховувати на харизму чарівність, а просто зобов’язані демонструвати кращі дипломні роботи, курсові, лабораторні та інші роботи. Тільки так можна забезпечити успішне навчання. З компанією «Диплом-Центр» це зробити нескладно. Ваше замовлення – наше бездоганне виконання. І нехай вас не лякають зміни!

Залиште коментар до статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Right Menu Icon