Як оформити курсову роботу в Word у 2020

Курсову роботу легше написати, ніж оформити.  Це факт. Наша освітня система як і раніше велику увагу приділяє формі. Тому до змісту справа може і не дійти, якщо ігнорувати вимоги.

Студентам в наш час легше – є можливість звернутися за допомогою, в тому числі дистанційно.  Компанія «Диплом-Центр» готує всі види студентських робіт на замовлення, в тому числі курсові.  З нами не доведеться переживати за оформлення і витрачати на те час. Якщо ви вирішили випробувати свої сили самі, скористайтеся наступними порадами.

 

Універсальні Лайфхаки оформлення у Word

Пам’ятайте, що курсова робота – це міні дослідження в спрощеному варіанті. Вибирайте тему до душі, якщо є така можливість. Тоді і процес пройде набагато легше. В оформленні допоможуть наступні поради:

 

  1. Вивчіть функції Word.

Навіть якщо ви досвідчений користувач, а в XXI столітті по-іншому і не повинно бути, повірте – тут неоране поле можливостей. Комбінацій «гарячих клавіш» настільки багато, що навіть впевнені програмісти не перестають дивуватися. З їх допомогою простіше, легше, швидше і надійніше.

 

  1. По-максимуму відмовтеся від ручного оформлення.

Дивись пункт вище. Автоматичні функції дозволяють пронумерувати сторінки, оформити підрядкові виноски, сформувати список літератури, скласти чіткий зміст, відформатувати текст.  Загалом, краса. Це не як раніше – сидиш, пишеш курсач вручну, в лінієчку підкреслюєш, перераховуються посилання. Жах.

 

  1. Читайте методичні рекомендації.

Старожили кафедри завжди трепетно ​​ставляться до дрібниць і обов’язково вигадують таке собі таке, щоб ось як не у всіх. А тепер уявіть, що ви здаєте курсову роботу з усіма нюансами оформлення по методичці – ціни вам немає. Там вже і зміст буде не настільки важливий (хоча не варто на це сильно розраховувати).

Тому просіть, завантажуйте, а іноді й купуйте ці цінні вказівки. Старання будуть оцінені. А ризик помилок зведеться до мінімуму.

 

Як повинні виглядати титульний лист і зміст курсової?

Переходимо до «обличчя» курсової та її візитної картки. «Причепуримо» першу сторінку. Для цього вказуємо:

  • У верхньому лівому кутку сторінки із середнім вирівнюванням – повна назва навчального закладу, рядком нижче – назва кафедри.
  • Посередині із середнім вирівнюванням – найменування роботи і повна назва теми.
  • В частині ¾ сторінки, праворуч нижче теми – дані студента, який виконав роботу, і ПІБ викладача, який її перевіряє.
  • Знизу посередині – місто і рік.

Титулка курсовой

 

Ось така нескладна комбінація. Але, будь ласка, перевірте правильність прізвища викладача і назви університету – бувають прецеденти.

План повністю повинен відобразити розділи, підрозділи й інші структурні елементи курсової роботи. Це нескладно, якщо використана функція авто змісту. Не забудьте звірити сторінки, якщо вносите зміни в сам текст. Все просто. У вас буде вказано:

 

  1. Зміст
  2. Вступ
  3. Розділ 1
  4. Підрозділ 1.1
  5. Розділ 2
  6. Підрозділ 2.2
  7. Висновок
  8. Список літератури
  9. Додатки

Зміст курсовой

 

Титульна сторінка зараховується в загальну кількість аркушів курсової роботи, але не нумерується цифрою. Це ж правило стосується змісту, який розташовується на другому аркуші.

 

Що потрібно знати про виноски і посилання в роботі?

Ця частина оформлення викликає найбільшу кількість запитань і складнощів. Тим не менш, є правила, і їх потрібно дотримуватися:

 

  1. В одній роботі не можна поєднувати кілька видів посилань. Тобто вибрали один варіант і дотримуйтесь його до кінця.

 

  1. Виноски повинні бути інформативними і правдивими. Вони потрібні, щоб за вказаними даними кожен міг знайти першоджерело, тому нічого додумувати, дописувати не можна. Тим більше правильно оформлена виноска не впливає на унікальність роботи.

 

  1. Кожна розміщена виноска в тексті курсової роботи повинна відображатися в списку літератури у вигляді відповідного джерела. Якщо одне і те ж джерело вказується кілька разів, в бібліографічному списку воно все одно прописується один раз.

 

  1. Кількість джерел у списку літератури – від 10 позицій. При цьому всі вони повинні згадуватися в тексті.

 

  1. Рекомендована кількість виносок – 1-2 на сторінку.

 

Найчастіше використовуються підрядкові виноски. Це зручно, не захаращує текст і не впливає на унікальність. Досить просто проставити виноску-цифру в кінці фрази, прізвища або цитати і заповнити після самої виноски.

 

Ще один варіант – внутрішньо текстові посилання. Він менш поширений, але також допускається. Суть полягає в тому, що в квадратних дужках вказується номер джерела за списком літератури і кількість сторінок. Є розширена версія, коли позначається ще і прізвище автора та рік видання.

 

Ссылка

 

Це основні, але не єдині варіанти оформлення. Підмогою стануть стандарти ДСТУ ГОСТ 7.80 і ДСТУ ГОСТ 7.0.

Залиште коментар до статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Right Menu Icon