Звіт по виробничій практиці – що це і як писати ❓

практика

Практика – не найстрашніше слово для студента, адже під час її виконання ви отримуєте безліч практичних навичок та нових знань. А про те, як зробити так, щоб практика на захисті була зарахована на відмінно, і як правильно писати її звіт – далі в статті.

 

Що потрібно писати у звіті з виробничої практики?

Звіт про практику повинен не тільки містити в собі всю інформацію щодо того, що, де і як ви робили, але й правильно оформленим, структурованим згідно з ДСТУ.

У звіті мають бути такі ключові фрагменти:

  • Вступ: вкажіть цілі, завдання, які ставите перед собою на підприємстві, а також які документи та акти використовуватимете при проходженні практики;
  • Основна частина: опишіть організацію, її ключові особливості, а також принципи її роботи, які ви виконуєте обов’язки, посаду та інші нюанси;
  • Висновок: підсумуйте, вкажіть, які навички отримали і які висновки зробили, порадьте, як покращити підприємство та його роботу.

Також до звіту додаються такі пункти, як програми та список використаної літератури. У додатках можуть розміщуватися креслення, статистичні дані, матеріали, створені в процесі проходження практики, отримані інтерв’ю та інші.

 

Як правильно написати виробничу практику?

Крім перелічених, існує ще кілька нюансів, які є важливими при написанні та оформленні звіту про виробничу практику на підприємстві. Врахуйте кілька моментів під час написання звіту про практику:

  1. Не забудьте, що звіт та щоденник мають бути підписані вашим куратором.
  2. Додайте до звіту такий пункт, як зміст, та виконайте його нумерацію.
  3. Вкажіть в основній частині всю інформацію про підприємство, включаючи його керівний склад.
  4. Вкажіть, на посаді кого ви проходили практику та які завдання виконували.
  5. Здавайте звіт разом із щоденником та характеристикою.
  6. Розділ висновків пишіть, спираючись на власну думку та враження.

Необхідно врахувати не лише перелічені вище поради, а й проконсультуватися зі своїм куратором на практиці та в університеті, які допоможуть оформити документ для захисту.

 

Скільки сторінок має бути у звіті з виробничої практики?

Звіт про виробничу практику може мати різну кількість сторінок, які залежать від особливостей вашої діяльності та функціонування підприємства.

У середньому звіт повинен мати щонайменше сорок сторінок А4.

 

Що таке звіт про виробничу практику?

Звіт про практику, яку проходять студенти, є документом середнього розміру, що оформляється у друкованому вигляді. Він є доказом, що ви знаходилися на території підприємства, займалися виділеними вам справами, отримували нові навички і не тільки.

 

Щоденник виробничої практики – як правильно заповнити?

Щоденник, який ви ведете по ходу проходження виробничої практики, є документом, в який ви записуєте все, що робили, бачили, чому навчилися, до яких процесів на підприємстві були приєднані і не тільки. Врахуйте наступні поради під час заповнення щоденника практики:

  • порахуйте скільки днів ви практично пробули на підприємстві;
  • пронумеруйте кожну дату, коли ви виходили на практику;
  • поруч із датою опишіть завдання, які виконувались цього дня (не більше п’яти завдань);
  • переконайтеся, що на щоденнику буде відмітка від куратора, що він був перевірений;
  • після закінчення практики не забудьте одержати на ньому печатку від компанії.

Разом із щоденником студент також має надати на захист і такий документ, як звіт та відгук від керівника підприємства.

 

Характеристика з місця проходження виробничої практики

Не тільки звіт про практику та заповнений щоденник мають значення, а й такий нюанс, як отримання характеристики від куратора на виробництві. За кожним студентом (або групою студентів) закріплюється відповідальна людина, яка займається перевіркою їхньої активності та видає робочі завдання.

Після того, як практика буде закінчена, куратор пише вашу характеристику, де вкаже, наскільки часто ви були на підприємстві, які завдання виконували, наскільки були зацікавлені в роботі. Також можуть бути зазначені і додаткові нюанси, наприклад, участь в організації виробничих процесів, оцінка рівня ваших здібностей та ініціативності, нові навички та інші.

На характеристиці обов’язково має бути проставлена ​​печатка підприємства, щоб студент міг пройти процес захисту.

Як результат, звіт з практики можна скласти без проблем, якщо врахувати зазначені у статті нюанси. Головне – не забудьте дотримуватись правил оформлення та вказувати всю отриману на підприємстві інформацію.

Буває так, що саму практику було пройдено, проте оформити її щоденник і звіт немає можливості. Не витрачайте час, використовуйте можливість замовити звіт з практики від компанії «Диплом Центр», яка заощадить вам час та нерви!

 

  • Якого обсягу має бути звіт із практики?

Середній обсяг звіту – сорок сторінок.

  • Що таке щоденник практики?

Щоденник – документ, у якому ви звітуєте про завдання, які виконували щодня під час проходження практики.

Залиште коментар до статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Right Menu Icon