Корисні онлайн-ресурси та програми для студентів

Вир лекцій, семінарів, курсових робіт, рефератів та інших процесів не дозволяє студенту розслабитися ні на секунду. Тримати все в голові та виконувати роботи на високому рівні вкрай складно. Саме тому потрібно розібратися в роботі різних додатків, які зможуть полегшити життя студента. У цій статті ми зібрали найцікавіші та затребувані програми, робота з якими дозволить “йти попереду всієї планети”. Багато описаних нижче програм схожі між собою функціоналом, однак мають різний інтерфейс, умови користування і можуть використовуватися на різних ОС, тому встановлювати їх все точно не доведеться.

 

Організація та планування

У більшості ВНЗ сьогодні передбачено можливість ознайомлення з розкладом у режимі онлайн. Однак, такі програми дозволяють лише переглянути розклад своєї групи і не передбачають можливості залишення особистих нотаток (інформації про викладача, домашнє завдання тощо). Саме тому пропонуємо вам звернути увагу на такі програми:

  1. Timetable (Android). Ця програма дає можливість швидко та без зайвих нервів скласти розклад занять. Цей додаток виконано у форматі щоденника. Він дозволяє зберігати в пам’яті девайсу не просто розклад пар, а й фіксувати різні додаткові відомості, тип занять, а також інші відомості, які стануть у нагоді для планування справ. Timetable дозволяє додавати домашні завдання та здійснювати контроль за їх виконанням. Також програму можна налаштувати таким чином, що вона нагадуватиме про майбутні заняття. Для більш комфортної роботи є функції кольорового розкладу та засоби синхронізації даних між різними пристроями користувача.
  2. iStudiez lite student planner. Зручна програма, яка дозволяє тримати все під контролем. У даному планері студент може зберігати свій розклад, завдання та оцінки, також можна робити різні інші нотатки із зазначенням аудиторії, домашнього завдання. Перевагою є можливість синхронізації програми з іншими календарями на смартфоні.
  3. do. Зручна програма, яка дозволяє зберігати завдання в комфортному для себе форматі. У ньому можна синхронізувати всі завдання з іншими пристроями. Зручно і те, що додавати завдання можна навіть голосом, також можна виставляти пріоритети, позначати виконані завдання та виводити список завдань, які ще потрібно закрити, на головний екран смартфона.
  4. SelfControl. Якщо ви знаєте, що грішите надмірною увагою до соціальних мереж на шкоду навчанню, то ця програма точно доведеться завантажити. Ця програма блокує вибрані сайти на певний проміжок часу на смартфоні, що дозволяє зосередитися на підготовці реферату, вирішенні завдань тощо.

 

Навчальні матеріали та електронні книги

  • Brainly (Android, iOS). Особливістю програми є наявність солідної бази знань, яка охоплює велике коло освітніх напрямів. У неї включений великий пласт інформації з точних та гуманітарних наук, суспільствознавства, лінгвістики. Майже на всі запитання у Brainly можна знайти відповідь.
  • Coursera (Android, iOS). Є програма і є сайт. Сервіс дистанційної освіти співпрацює з багатьма університетами світу. Coursera пропонує своїм користувачам майже 4 тисячі навчальних курсів різної тематики. Після закінчення багатьох є можливість отримати сертифікат міжнародного зразка. Курси різні за тривалістю (зазвичай понад місяць).

Багато курсів можна пройти безкоштовно, але за отримання сертифікату доведеться викласти кругленьку суму. Тому відразу подумайте, чи так необхідний сертифікат про проходження того чи іншого онлайн-модуля.

  • Bookmate. Цей ресурс підійде тим, хто навчається на спеціальностях, які передбачають вивчення класичної літератури та іноземних мов. На сайті та в однойменному додатку сьогодні доступно понад 500 тисяч книг 9 мовами. Є безкоштовні книги та ліцензійна література. Перевагою є вбудований перекладач (подвійний тап на слові і вам не доведеться копатися у словнику в пошуку незрозумілого слова).

 

Інструменти для організації та спільної роботи

  1. Trello. Це ще одна паличка-виручалочка, яка дозволяє спростити та оптимізувати процес організації роботи. У цьому додатку можна планувати також різні групові проекти чи роботи, створюючи простір із спільними завданнями. У програмі можна обговорювати деталі спільного проекту, ставити дедлайни виконання та стежити за прогресом кожного з учасників. Програма синхронізується з іншими програмами в телефоні.
  2. Wrike. Додаток дозволяє безкоштовно додавати необмежену кількість користувачів для обміну файлами, створення та призначення завдань та термінів та обговорення спільно прийнятих рішень у реальному часі. Є можливість розбивати проекти на різні етапи, відстежувати виконання робочих завдань.
  3. Buncee. Це зручний інструмент для створення презентацій, співпраці та творчості. Buncee має можливість записувати аудіо та відео, а також інтегруватися з YouTube.

 

Інші корисні програми

  • Microsoft OneNote. Крім організації особистої інформації, OneNote дозволяє писати в програмі від руки, креслити різні схеми, робити замальовки, зберігати аудіо та відео, записувати лекції та ділитися своїми ідеями з одногрупниками. Також програма дозволяє працювати над дипломними та науковими проектами кільком учасникам одночасно. Програма також вміє розпізнавати рукописні та друковані тексти та перекладати їх іншими мовами.
  • Photomath. З таким додатком прості математичні завдання вирішуються лише за кілька секунд. Це можливо завдяки камері смартфона та технології оптичного розпізнавання тестових завдань Optical Character Recognition.
  • Microsoft Math Solver. Аналог Photomath який дозволяє вирішувати завдання з арифметики, алгебри, тригонометрії тощо.

 

Ми розповіли лише про деякі додатки, насправді їх безліч. Якщо розібратися, які можливості сьогодні надають онлайн-ресурси студентам, то можна буде суттєво спростити собі життя. Крім того, що навчання не здаватиметься таким складним і нудним, можна буде також заглибитися в деякі моменти, підвищивши рівень своїх знань, та й у принципі розширити кругозір. Студенти, які активно використовують цифрові технології, значно економлять час на вирішення рутинних завдань і демонструють, як правило, хороші результати.

Так чи інакше, розвиток технологій не здатний покрити всі потреби людей, які гризуть граніт науки. Якщо перед вами стоїть завдання – написання ВКР, то програми можуть допомогти оптимізувати процес, оформити літературу (у деяких стилях), накреслити графіки тощо. Однак підібрати літературу, релевантну темі дослідження, проаналізувати її, правильно підписати малюнки жодна програма не зможе. Тому якщо часу на це все немає, слід, щоб уникнути в майбутньому проблем із процесом захисту, делегувати підготовку роботи спеціалістам та купити дипломну роботу у компанії “Диплом Центр”. Оформлення замовлення саме у нас є гарною ідеєю з цілого ряду причин:

  • ми пропонуємо доступні ціни на послуги;
  • ми гарантуємо дотримання зазначених термінів;
  • ми готові виконати роботу з будь-якої спеціальності;
  • ми гарантуємо бездоганну якість виконання робіт незалежно від того, наскільки складними у плані реалізації будуть індивідуальні вимоги ВНЗ до дипломної роботи.

 

  • Чи всі програми для студентів платні?

Ні, є безліч безкоштовних онлайн-ресурсів для студентів, які допоможуть полегшити життя та заощадити час на виконання рутинних завдань.

  • Чи можна використовувати ШІ для навчання?

Звичайно, проте слід розуміти, що його алгоритми ще далекі від ідеалу. Інформацію можна використовувати для ознайомлення з тими чи іншими питаннями. Але використання ШІ для підготовки курсових, дипломних, магістерських та інших робіт не підійде – система не розуміє, що плагіат не дозволений і не здатна генерувати оригінальні тексти.

Залиште коментар до статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Right Menu Icon