Як оформити контрольну роботу?

оформление контрольной работы

Перш ніж на радощах бігти здавати контрольну роботу, перевірте правильність її оформлення. Вам же не потрібні доопрацювання? Та й зробити без помилок з першого разу завжди легше і швидше, а переробки займають багато часу.

Контрольна робота: правила оформлення

Усі студентські роботи, включаючи наші з вами улюблені контрольні роботи, мають оформлятися по ГОСТу. А точніше сказати, якщо ми вчимося в Україні, за ДСТУ № 3008-95. І, передбачаючи питання, відповімо – це не той випадок, коли викладачу не важлива форма, а цікавить лише зміст. Тому оформляємо контрольну правильно.

Як це зробити? Ми зібрали головні тези:

  1. Аркуш – А4. Так щоб вже зовсім точно, вони повинні мати розмір 29,7*21,4 см.
  2. Односторонній друк.
  3. Вирівнювання полів за такими параметрами: 2 см (а краще 2,5 см) – верхній, лівий і нижній край, 1 см (а краще 1,5 см) правий край.
  4. Нумерація сторінок арабськими цифрами. Номери проставляються вгорі праворуч. Титульний аркуш також входить у загальну кількість сторінок, але цифра 1 на ньому не проставляється. Тобто рахунок починається з другої сторінки з цифри 2.
  5. Шрифт – Times New Roman, 14, полуторний міжрядковий інтервал. В якості альтернативи допускається Arial 12 кегля, але краще не експериментувати.
  6. Відступ абзацу – 125 мм. Він повинен бути однаковим по всьому тексту.
  7. Колір шрифту – чорний. Це стосується і заголовків, і додатків, і змісту таблиць.
  8. Використання перенесення слів у назвах заборонено.
  9. Тобто чорний від слова «зовсім», як би вам не хотілося проявити свою креативність.

Це стандартний набір правил, який допоможе не впасти в бруд обличчям і універсально підходить для всіх типів студентської роботи. Ще важливо знати, що в оформленні можна використовувати напівжирний шрифт, підкреслення або курсив. Необхідно суворо дотримуватися наукового стилю, і за змістом, і за формою.

Правила не забороняють виправляти готовий текст на папері. Для цього достатньо заштрихувати описку чи помилку коректором і акуратно вписати правильні відомості за допомогою чорної ручки, у відповідності з розміром шрифту і максимально наближеною до надрукованого тексту щільністю.

Важливі моменти в оформленні контрольної роботи

Обсяг роботи залежить від варіанту завдання, теми, дисципліни. З технічних дисциплін матеріал може бути менше, ніж з гуманітарних напрямків. Контрольні роботи відрізняються різноманітністю варіантів виконання: завдання та креслення, відповіді на питання і твори, тести і складання таблиць, вправи і написання графіків.

Контрольна робота може задаватися у вигляді реферату. У цьому випадку не варто ігнорувати правила бібліографічного списку. Всього має бути не менше 15 джерел. При цьому потрібно, щоб кожен з них згадувався в основному тексті і вказувався шляхом посилань або виносок.

Контрольні роботи діляться на аудиторні та домашні. У другому випадку легше вирішити питання оформлення. Якщо завдання виконується в аудиторії і вручну, важливо максимально дотримуватися загальних правил, навіть, незважаючи на недрукований формат.

Головна інформація за правилами оформлення контрольної роботи завжди міститься в методичних рекомендаціях конкретної кафедри.

Якщо немає часу чи бажання самостійно вникати в процес – звертайтеся в компанію «Диплом Центр». Наші автори швидко і якісно виконують курсові на замовлення, дипломні та інші студентські роботи.

Ми готує будь-які контрольні роботи для всіх навчальних закладів країни. Додатковим бонусом є безкоштовні доопрацювання, якщо викладач вкаже на їх необхідність. Звертайтеся, навіть якщо результат потрібен був «ще вчора».

Залиште коментар до статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Right Menu Icon