Автоматичний список літератури у Word

Avtomaticheskij-spisok-literatury-v-Word

От скажіть, хіба буває щось більш нудне, ніж списки літератури і їх оформлення? Але нікуди не дінешся, треба, Вася, треба) Давайте відкриємо способи, як це зробити швидше і ефективніше.

 

Які головні правила оформлення списку джерел?

Список літератури повинен бути майже в усіх студентських роботах. І варіант просто взяти і здерти перелік звідкись не проходить. Вам скажуть – це ж авторська праця, де занурення в проблему, чому не розкрита тема. Та багато що можуть сказати.

Тому список літератури повинен бути:

  • по-перше – різноманітним. Такий собі мікс або вінегрет з теорії;
  • по-друге – правдивим. Ніяких вигаданих авторів, перекручених назв або приблизних видань;
  • по-третє – відповідати темі. Дивно було б ліпити підручник з хімії в курсову з кримінального права.

 

Список літератури повинен бути грамотно складений і оформлений в алфавітному порядку, з точками, похилими лініями, комами, нумерацією, послідовністю

 

Чи можна автоматично створювати списки літератури у Word?

Ну звичайно. Якщо ви ще про це не знали – співчуваємо. Все геніальне просто. Перше, що потрібно зробити – відкрити вордовскій документ, в якому буде формуватися список, і на верхній панелі вибрати блок «Посилання». Виділили на малюнку червоним.

 

Далі в «Списку літератури» потрібно вибрати пункт стиль. Знову увагу на червоний штрих на малюнку.

 

У випадаючому меню буде кілька варіантів. Потрібно вибрати той, який співпадає з методичними рекомендаціями або який прийнято використовувати у вашому ВНЗ. Потім потрібно клікнути по фразі, реченню або окремому місці в документі, де буде оформлятися посилання.

 

Наступний крок – натиснути кнопку «вставити посилання» все в тій же папці з посиланнями. Знову дивись як на малюнку.

Потім додаєте нові джерела і наповнювачі, після чого натискаєте стрілку із зазначенням типу джерела. Далі все гранично ясно – прямуєте по рядку опису і вбивайте дані. Як то кажуть, легкість рук і ніякого шахрайства.

 

Як оформляти літературу онлайн за допомогою vak.in.ua?

Хвала технічному прогресу, студенти можуть оформити літературу онлайн. Є такий портал vak.in.ua, абсолютно доступний кожному. Все, що потрібно зробити – зареєструватися на ресурсі і слідувати простій інструкції:

 

  1. Вибирайте розділ «Оформити» – на головній сторінці.
  2. Вказуєте, який саме джерело хочете оформити – вибираєте зі списку.
  3. Вибираєте кількість авторів роботи, на яку вказується посилання (якщо авторів немає – пропускаєте пункт).
  4. У висвітлений формі заповнюєте поля з вихідними даними – назва роботи, рік публікації, автори, видавництво, кількість сторінок тощо.
  5. Активуєте кнопку «Оформити джерело».
  6. Насолоджуєтеся. Для вас вискакує повідомлення «Успішно оформлено»!
  7. Повторюєте потрібну кількість разів. Справа в колонці будуть додаватися джерела в міру їх оформлення.

У сайту максимально зрозуміла і проста навігація, тому проблем не виникне. Чисто технічна робота, з якою впорається навіть школяр. Це-то зрозуміло, але як бути, якщо на такі маніпуляції немає часу? Або під рукою нічого крім телефону, а з нього не особливо зручно?

 

У будь-якій науковій роботі можна вказувати тільки ту літературу, на яку автор посилається в тексті і оформляє відповідні виноски / посилання. І навпаки, не можна, щоб в тексті була згадана чужа праця, а в списку літератури – ні

 

Звертайтеся в компанію «Диплом-Центр». Ми надаємо послугу оформлення списку використаних джерел і виконуємо на замовлення всі види студентських робіт з гарантією результатів. Хто не вірить – нехай перевірить. Тисячі студентів з усієї України вже переконалися і задоволені.

Залиште коментар до статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Right Menu Icon