Де знайти роботу студенту в Києві?

 

Переконання деяких консерваторів, що студентська робота – це навчання, давно застаріло. Століття технологій і можливостей дозволяє успішно поєднувати кілька напрямків. До того ж сучасна молодь не звикла сидіти на місці, а гроші зайвими не бувають. У статті поговоримо про те, скільки і як можна заробити.

 

Де шукати вакансії?

 

Київ не просто так має статус столиці. Тут можна розгулятися і реалізуватися. Варіантів пошуку вакансій кілька:

  1. “Сарафанне» радіо. Кращого ще не придумали ні в які часи. Цікавтеся у старшокурсників, друзів, знайомих студентів. Відстежуйте тенденції.
  2. Переглядайте спеціалізовані сайти з працевлаштування. Наприклад: rabota.ua, kiev.jobvacancy.pro, work.ua, ua.joble.org і багато інших.
  3. Шукайте пропозиції на офіційних сайтах великих компаній і мереж. Наприклад, таким супермаркетам як Сільпо постійно потрібні касири в вечірню зміну. ​​
  4. Якщо ви добре вчитеся, і без проблем самі пишете курсові, реферати, дипломні та контрольні, сміливо пропонуйте послуги однокурсникам, знайомим. Аспект моралі опускаємо – адже якщо не у вас, то все одно замовлять у інших.
  5. Користуйтеся інтернет можливостями. Наприклад, студенти можуть працювати в кол-центрах, онлайн, дистанційно проводити опитування.

 

Відмінний варіант для студентів, які вміють зв’язати кілька слів і вибудувати свою письмову мову – біржі копірайтингу. Контент потрібен завжди. Майданчики etxt, text.ru, advego, textsale і багато інших пропонують замовлення «на різний смак і колір», дозволяють продавати власні унікальні статті. Плюси такого формату очевидні.

 

Правильне оформлення на роботу

 

Студентам очної форми навчання досить складно офіційно працевлаштуватися. Теоретично неможливо поєднувати навчання і стандартний графік роботи. Але варіанти, звичайно ж, є. Наприклад – неповний робочий день, нічна зміна, дистанційне співробітництво.

 

Роботодавці неохоче йдуть на офіційне співробітництво. Але ті з них, які «полюють за геніями» і готують хороший кадровий резерв, йдуть на поступки і шанують норми трудового законодавства. Зрештою, якщо вам є що запропонувати, як фахівцю, нехай навіть початківцю, – пропозиції будуть.

 

Офіційне працевлаштування оформляється шляхом прийняття в штат, укладення трудового договору або угоди на надання разових послуг. Останній варіант зустрічається найчастіше. Точніше, найбільш поширеною залишається неофіційний підробіток, а вже потім договір. Наприклад, при адвокатській конторі цілком затребувані підготовки позовів тощо.

 

У всі часи цінується hand made. Якщо у студента є хобі, його можна монетизувати. Виготовлення тортів на замовлення, шиття одягу для собак, декупаж, створення аксесуарів, різьблення по дереву. Та все що завгодно. До того ж можна зареєструватися як ІП і створити інтернет-магазин.

 

Скільки можна заробити?

 

Оплата праці студента залежить від виду діяльності. Приклади:

  • Промоутори – від 40 грн / год.
  • Рерайтер, копірайтер – від 5 грн / 1000 символів. Тобто умовно лист А4 друкованого тексту статті може коштувати як 10 грн, так і 100-200, залежно від теми.
  • Бебісітер – від 50 грн / год. Підробіток нянею для дівчаток-студенток дуже поширений. Цінник на послугу залежить від обсягу обов’язків.
  • Касир в супермаркеті отримує щомісячну зарплату 5 тисяч гривень і більше.
  • Студентські роботи – як домовитеся. Наприклад, курсова може коштувати як від 500 до 1500 гривень.
  • Кур’єр – від 200 грн в тиждень.
  • Продавець-консультант – 250-300 грн / в день.
  • Офіціант – від 4 до 11 тисяч грн. + Не забувайте про чайові.

 

Для тих, хто не боїться чорнової і важкої діяльності, можна знайти варіанти підробітку вантажником, охоронцем в нічну зміну, підсобним робітником. Монетизувати можна будь-який свій навик. Було б бажання.

 

Один з варіантів розумного заробітку – розробляти проекти і брати участь в конкурсах на отримання грантів.

 

Чи потрібно студенту працювати?

 

Все індивідуально. Але практика показує, що досвід вибудовування ділових і робочих відносин дуже корисний в будь-якій сфері. Незважаючи на мінуси, а саме, завантаженість, втому, неуважність, не престижність, плюсів набагато більше.

 

Якщо правильно поєднувати навчання і роботу, особливо пов’язану зі спеціальністю, можна разом з дипломом ВНЗ мати той самий горезвісний досвід, яким рясніють умови всіх оголошень. Фінансова незалежність, соціалізація, впевненість в собі, нові зв’язки і контакти, дисциплінованість – це гідні аргументи «за».

 

При всьому при цьому не варто забувати головне – освіта потрібна в будь-якій галузі, навіть якщо в юні роки цього не зрозуміти. З компанією «Диплом-Центр» вам буде легше поєднувати навчання і реалізовуватися. Ми підстрахуємо, виконаємо будь-яке завдання на замовлення, в тому числі в терміновому порядку.

Залиште коментар до статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Right Menu Icon