ТОП-13 ВНЗ України, де можна отримати освіту журналіста

рейтинг лучших журналистских вузов Украины

Журналістика – четверта гілка влади. Це вже аксіома. Від професіоналізму залежить багато чого.  Дефіцит справжніх гуру в цій сфері, як ми з вами можемо спостерігати, став глобальною проблемою. Ставки на принципову, амбітну молодь, яка прагне до розвитку, дуже високі.

В Україні є гідні навчальні заклади за профілем журналістики. Нижче ми представимо вибірку найкращих варіантів столиці і регіонах.

Міжрегіональна академія управління персоналом

Одна з спеціалізацій ВНЗ – журналістика. За цим профілем можна отримати диплом бакалавра і мати хороші перспективи закінчити магістратуру за суміжними напрямками. В рамках процесу навчання пропонується освоєння таких спеціалізацій як: економічна журналістика, зв’язки з громадськістю та реклама, трепел-журналістика, міжнародна журналістика, радіо- і тележурналістика.

Львівський національний університет імені Івана Франка

У цьому навчальному закладі є досить потужний факультет журналістики, що готує фахівців різного профілю. Є такі кафедри: теорії і практики журналістики, української преси, радіомовлення і телебачення, зарубіжної преси та інформації, мови засобів масової інформації, нових медіа. Крім того, студентам розкривається перспектива стажування за кордоном.

 

Міжнародний класичний університет імені Пилипа Орлика

На медико-соціономічному факультеті є кафедра журналістики. Тут можна отримати диплом бакалавра за відповідною спеціальністю. ВНЗ досить престижний і застосовує сучасні підходи до освітнього процесу.

Огляд офіційної статистики заробітної плати журналістів в Україні показує цифру 17300 гривень.

Київський національний університет культури і мистецтв

Всіма відомий Михайло Поплавський та професорсько-викладацький склад запрошують студентів на факультет зв’язків з громадськістю та журналістики. На цьому профілі близько третини студентів отримують можливість пройти закордонне стажування. Відзначається високий відсоток працевлаштування вже з другого курсу.

 

Донецький національний університет ім.  Василя Стуса

На факультеті інформації та прикладних технологій є спеціальність «Журналістика» не бюджетної форми навчання в рамках бакалаврату, на денній формі навчання. Подавати заявку можуть, в тому числі, й іноземці.

 

Запорізький національний університет

У навчальному закладі є факультет журналістики з декількома кафедрами: Видавничої справи та редагування, теорії комунікації, реклами і зв’язків з громадськістю, журналістики.

В Україні високий попит по вакансії «Журналіст». Найбільше пропозицій надходить в Івано-Франківській області, друге і третє місце по дефіциту фахівців належить Харківській та Київській областях.

Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара

У навчальному закладі є факультет систем і засобів масової комунікації, в рамках якого функціонують три кафедри: реклами та зв’язків з громадськістю, видавничої справи та міжкультурної комунікації, масової та міжнародної комунікації. Серед випускників ВНЗ багато заслужених журналістів України, і фахівців, які продовжили роботу на терені за кордоном.

 

Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича

На філологічному факультеті є кафедра журналістики. Підготовка профільних фахівців здійснюється за двома напрямками: журналістика і кросмедійність, видавнича справа та медіаредагування. Освітні рівні – бакалавр і магістр. Передбачена денна і заочна форма навчання.

 

Українська академія друкарства

Популярний вищий навчальний заклад Львова має факультет медіакомунікацій і підприємництва, на якому є кафедра PR і журналістики. Передбачено підготовку бакалаврів і магістрів. Студенти забезпечуються професійним стажуванням.

 

Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка

Профільні фахівці-медійники навчаються на факультеті філології та журналістики. Передбачено отримання диплома бакалавра і магістра журналістики. Є окрема кафедра журналістики.

 

Харківський національний університет ім.  В. Н. Каразіна

На філологічному факультеті ВНЗ є кафедра журналістики з досить потужним викладацьким складом і передовою освітньою програмою. В рамках навчання передбачено отримання додаткових кваліфікацій. Здійснюється підготовка фахівців для іноземних держав. Поширене заохочення кращих студентів іменними стипендіями.

 

Херсонський державний університет

На факультеті української й іноземної філології та журналістики передбачено навчання на бакалавра і магістра за спеціальністю журналістика в форматі денної або заочної форми навчання.

 

Сумський державний університет

В рамках багатопрофільного вищого навчального закладу функціонує факультет іноземної філології та соціальної комунікації, на якому є кафедра журналістики. Передбачено стажування студентів за кордоном, міжнародний обмін студентами, співпраця із засобами масової інформації.  Студенти можуть вибрати одну з наступних спеціалізацій: пресова журналістика, міжнародна журналістика, тележурналістика, фотожурналістика, спортивна журналістика, тележурналістика.

За статистикою в середньому найвищі зарплати журналістів світу – в США, де вони вільно отримують 7 тисяч доларів (при цьому папараці йдуть окремою кастою, оскільки за раз можуть заробити в рази більше). На другому місці Великобританія, де журналісти отримують 4 тисячі фунтів стерлінгів. У наших сусідів-поляків медійник отримує не менше 4 тисяч злотих, тобто 1 тисячу доларів.

 

Компанія «Диплом-Центр» бажає вам успішного вступу!

Залиште коментар до статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Right Menu Icon