Як написати курсову по праву та пройти плагіат?

Курсова робота за спеціальністю “Право”, при цьому незалежно про який напрямок йдеться, є однією з найскладніших наукових праць. Мало того, що юриспруденція сама по собі є досить непростою сферою, так ще й вимоги відсутності плагіату, і високий відсоток унікальності додають студенту проблем. Складнощі написання обумовлені тим, що переформулювати положення законодавства виходить далеко не завжди і робити це треба акуратно, адже є ризик змінити суть. До того ж, спеціальна термінологія – те, чого теж не уникнути ніяк.

 

Ну як питається можна назвати інакше “емфітевзис”, “суперфіцій”, “адвалорну ставку” та інші схожі слова? Чи, наприклад, уникнути згадки закону чи постанови при описі їхнього положення? Адже при цьому плагіат неприпустимий ні в якому вигляді і копіпаст не пройде. Тому про посилання забувати не можна в жодному разі. Але це ще не все, унікальність теж важлива і накидати шматків тексту, нехай і з посиланнями, не вийде. Науковий керівник явно не оцінить такі старання свого підопічного та поверне курсову на доопрацювання.

 

Складності складнощами, але є завдання, з яким необхідно впоратися, адже не дарма юриспруденція і сьогодні вважається однією з найпрестижніших сфер діяльності, робота в якій під силу лише обраним. І впоратися з таким завданням, насправді, під силу кожному студенту, треба лише майстерно володіти мистецтвом пера та знати кілька невеликих секретів. Про них ми якраз і розповімо вам.

 

Секрет 1. Складна тема

Тут звичайно спростити собі життя не вийде, адже взявши важку тему доведеться неабияк “попітніти” над її написанням, зате з плагіатом проблем не буде – адже доведеться дійсно писати все самостійно. Це справді хороша ідея для тих, хто планує пов’язати своє життя з наукою в майбутньому. На курсовій можна “потренуватися” і потім взяти обрану тему за основу написання дипломної і навіть дисертації. Це проста практика.

 

Секрет 2. Більше джерел

Щоб робота вийшла цікавою та справді мала наукову теоретичну та практичну цінність, рекомендується використати хоча б 30-40 джерел. Проте ця цифра умовна. Насправді, чим більше наукових статей, тез конференції, монографій та дисертацій буде використано, тим глибше буде вивчено проблематику і тим більше ідей та думок автор зможе сформулювати на основі їх аналізу. Вивчаючи закони та інші джерела, і аналізуючи їх, точно вдасться досягти гарної унікальності тексту.

 

Секрет 3. Використовуємо синоніми

Перефразування речень працює, і використання синонімів дозволяє досягти гарної унікальності тексту і не розпізнається системою Антиплагіат, проте важливо дотримуватися балансу між розумним перефразом і нахабним присвоєнням чужих ідей.

 

Секрет 4. Менше “води”

Варто відмовитися від вступних мовних оборотів. Вони, звичайно, дозволяють досягти академічного рівня викладу і додають “краси” тексту, але краще нехай їх буде менше, ніж відсоток унікальності буде низьким.

Які вимоги пред’являються до унікальності можна дізнатися у наукового керівника або з методичного посібника кафедри, на якій виконується робота. Зазвичай це 60-70%.

Секрет 5. Менше специфічних термінів

Очевидно, що терміни і юриспруденція пов’язані нерозривно, але тут мова трохи про інше. Використовувати поняття із законів та посилатися на них треба безумовно, але формулюючи власні висновки на основі проведеного аналізу положень законодавства чи інших джерел, слід максимально спрощувати мову.

 

Секрет 6. Картинки та таблиці

Відзначимо відразу, що тут треба не перестаратися, тому що науковий керівник теж одразу зрозуміє, навіщо все робиться, і по голівці не погладить за це. Але якщо трошки, то можна. А суть ось у чому: якщо для роботи використовуються статистичні дані або результат досліджень базується на формулах і розрахунках, то нічого не заважає вставити такі таблиці або формули у вигляді картинок. Зображення на плагіат не перевіряються і не враховуються. Знайти потрібні дані можна через пошук – розділ “Зображення” або набрати потрібний текст в окремому документі і зробити скріншот такого документа, а потім – зберегти картинку в текст курсової.

 

Також варто відзначити, що технології розвиваються сьогодні досить стрімко і те, що працювало ще кілька років тому, вже дуже швидко розпізнається роботами. Вставляти мікроскопічні літери, писати слова і робити їх білим кольором по тексту або додавати англійські літери не варто. Система все побачить, і науковий керівник не тільки звинуватить у плагіаті, а й сформує уявлення про нечесну людину. Адже репутація у світі грає далеко ще не останню роль.

 

Якщо ви переживаєте, що всі ці премудрості – надто складно, чи просто не хочете витратити пару тижнів чи місяців життя на підготовку якісного тексту, тоді залишайте заявку на нашому сайті. Ми із задоволенням підготуємо курсову з цивільного, фінансового, адміністративного, кримінального, господарського права та інших предметів. З нами вам не доведеться червоніти за свою роботу. Ми не тільки гарантуємо високу якість послуг, але й обіцяємо зробити роботу в обумовлений термін і за доступною ціною.

Залиште коментар до статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Right Menu Icon