Вимоги до унікальності студентських робіт

Плагіат – головне зло в науково-викладацькому світі, з яким старанно борються. Справедливості заради, з розвитком технологій і всеосяжної мережі інтернет це вдало виходить. Тому унікальність студентських робіт стала головною умовою якості.

Як бути, якщо студент пише роботу сам, а потрібний відсоток оригінальності не висвітлюється? Гаразд, якщо б нахабно скачав, а так зусилля прикладені, час витрачено – результату немає. Це наслідок відсутності досвіду. Унікальності потрібно вміти домагатися. Який потрібен відсоток, де і як перевіряти цей критерій – поговоримо в статті.

 

Яка унікальність потрібна для студентських робіт?

 

Як ми з вами розуміємо, робота від роботи відрізняється. І критерії теж сильно відрізняються. Наприклад, навіть у рефератів і дипломів вони непорівнянні, що вже говорити про наукові статті та зарубіжні публікації. Плюс має величезне значення профіль, дисципліна, тематика.

Майбутнім фізикам-ядерникам, напевно, складно з розрахунками, але щодо унікальності для них, як і багатьох інших представників технічних спеціальностей, діють поблажки. Чого не скажеш про чистої води гуманітаріїв – тут немає знижок на точні формули, спеціальні безальтернативні терміни, тому допустимий поріг набагато вище.

Який відсоток унікальності повинен бути в студентських роботах

Різниця може досягати 15-20%.Тобто, що добре технарю, для гуманітарія смерті подібно. Зрозуміло, ми зараз про успішний захист говоримо.

 

Який відсоток унікальності повинен бути в дипломній?

75-80%.  Але почнемо з того, що дипломна робота – поняття широке. Вона охоплює бакалаврські та магістерські роботи, а також ВКР для фахівців в тих ВНЗ, де така форма навчання ще залишилася.

  1. Почнемо з бакалаврських ВКР. Не допускаються до захисту матеріали з унікальністю нижче 55%.
  2. У дипломних робіт фахівців вимоги аналогічні бакалаврським. На відмінно можна здати роботу, якщо показник становить 75-80%, і на «добре» при нормі 65-75%, «задовільно» – 60%. У числі щасливчиків випускники економічних, юридичних і технічних ВНЗ. Для них цей відсоток унікальності нижче на 5-10%. Не допускаються до захисту матеріали з унікальністю нижче 55%.
  3. Для магістерських дисертацій потрібно 85-95% – відмінний результат; 80-85% – висока оцінка; 70-80% задовільна. До цієї позначки – незадовільна. Знову ж таки, потрібно робити знижки на дисципліну. Технарям допустимо здавати магістерські роботи з унікальністю аж до 60%.

 

Відсоток оригінальності для курсових робіт та рефератів

Реферати – найлегше завдання в плані оригінальності. 40% і достатньо. Звичайно, викладачі на місцях можуть викладати свої вимоги, але в цілому, якщо на весь текст буде хоча б половина оригінального матеріалу, залік ваш.

З курсовими питаннями трохи складніше, але теж не сильно критично. Розкид показників великий, в залежності від курсу, на якому навчається студент, спеціальності, теми. В середньому відсоток, з яким не промахнешся – 80-85%.Однак допускаються варіанти з унікальністю 55%. Точні дані можна уточнити на кафедрі або подивитися в методичних рекомендаціях.

 

Чи можна домогтися максимальної унікальності?

100% оригінальний текст студентської роботи – реально, але … дивно. По-перше, такої унікальності можна домогтися виключно з гуманітарних дисциплін, по-друге, для цього доведеться повозитися і ризикувати змістом. Пояснимо, чому. Унікальність є хоч і важливим, але не єдиним критерієм оцінки дипломної чи іншої роботи. Форма повинна відповідати змісту, а останнім в свою чергу – принципам достовірності, грамотності, науковості.

Мінімум 5% тексту відводиться на стійкі наукові словосполучення і терміни. Наприклад, є слово «конверсія», і неможливо його замінити на більш оригінальне зменшувально-пестливе або ще якесь звучання. Це бич всіх технічних і складних проектів. Анітрохи не применшуючи важливість менш точних дисциплін, важливо відзначити, що у них більше варіантів і шансів підвищення унікальності. Наприклад, є слово «людина». Вона же, в залежності від контексту, може бути суб’єктом, громадянином, фізичною особою, стороною процесу, індивідуумом.

 

В юридичних, економічних, медичних текстах 100% унікальності не потрібно. Це перший дзвіночок, що щось пішло не так, і текст втратив наукову стилістику, достовірність, фактаж. Максимальний відсоток може наштовхнути на думку, що використано занадто багато текстової води, немає посилань на точні дані, норми закону, не вказуються правильні назви, не використовуються власні імена.

Не випадково до всіх студентських робіт висувається діапазон допустимого відсотка. Потрібно прагнути до якості, а не максимальності. 95 або 100% – ролі не грає, але гонитва за цією різницею може негативно позначитися на змісті.

 

Де перевірити оригінальність роботи?

У наш час функціонує величезна кількість сервісів перевірки текстів. Більшість з них є на безкоштовній основі. Для студентських робіт підійдуть:

  • PlagiarismCheck.org
  • Strike-plagiarism
  • Duplichecker
  • Unicheck (Turnitin)
  • Advego

В той же час наукові роботи перевіряються сервісом Антіплагіат.ВУЗ. Він максимально інформативний і достовірний, але з доступом у пересічного студента проблеми. Так просто туди не ввійдеш, потрібна реєстрація, а вона для «обраних».

Тому перевірку оригінальності потрібно робити паралельно на декількох доступних системах Антиплагіат і орієнтуватися на кожен показник. Якщо за всіма версіями робота з відмінною унікальністю, значить, шанси, що так буде на підсумковій перевірці, максимально високі. Ще один варіант перевірки – «допомога друга». Зверніться до свого наукового керівника і попросіть прогнати текст або розділ по вузівському Антиплагіат.

Якщо вам потрібно перевірити чи підвищити унікальність студентської роботи, або замовити її з нуля, звертайтеся в компанію «Диплом Центр» і оформляйте замовлення. Переваги очевидні – швидко, якісно, ​​з гарантією і абсолютним звільненням від хвилювань і переживань.

Залиште коментар до статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Right Menu Icon