Як написати курсову роботу самостійно?

kursovaya-kak-napisat

Кожен студент знає, що як тільки закінчується навчальний рік – чекай на біди у вигляді курсової роботи. Це слово на багатьох навіює страх і жах, оскільки часу на її написання практично не залишається через гору інших практичних завдань та робіт. Але якщо ви все-таки дісталися неї – ми поділимося лайфхаками, як якісно написати та оформити курсову роботу.

 

Що таке курсова робота?

Курсова робота, вона ж курсач по-студентськи – робота, яка виконується здебільшого на другому та третьому курсі навчання у ВНЗ, та є міні-варіантом диплома. Навіщо потрібний курсач? Все просто: це свого роду велика практична робота, яка виконується для перевірки ваших знань, що мали закріпитися за кілька років навчання.

Курсова може писатися як одна за весь навчальний рік, так і з кількох предметів одночасно, наприклад, з основ вашої спеціальності.

Її мета – це ще й закріплення отриманих знань, перевірка того, як ви використовуєте їх на практиці і чи не пройшли години лекцій марно.

 

Етапи написання курсової

Для того, щоб полегшити ваше життя, процес написання курсової роботи варто розділити на кілька основних етапів, кожен з яких відрізняється специфікою робіт, що проводяться, та їх складністю.

Серед основних етапів слід зазначити такі:

  1. Початковий: тут ви ще не займаєтесь безпосередньо написанням чи оформленням роботи, боротьбою зі списком літератури. На старті вам слід визначитися з науковим керівником вашої роботи, а також її тематикою, яку може підказати ваш куратор.
  2. Вивчення теми: кидатися у вир із головою, отримавши тему, ризиковано, адже ви можете отримати в результаті погану оцінку. Для початку вивчіть список літератури на тему, складіть зразковий зміст, який варто узгодити з керівником.
  3. Підбір матеріалів: як правило, джерела, звідки можна отримати інформацію, можуть бути видані разом з тематикою роботи. Однак курсова – це самостійний проект, а тому рекомендуємо не забувати шерстити Інтернет та бібліотеки на наявність нових матеріалів по темі.
  4. Написання: власне, найскладніший етап, який включає написання текстового масиву відповідно до затвердженого змісту та структури, а також подальше оформлення списку літератури та доповнень.

Підбираючи джерела та матеріали для вашої курсової роботи, пам’ятайте, що інші дипломні чи реферати, які розміщені в Інтернеті, не можуть бути використані у вашому списку літератури. Шукайте книги, наукові праці та монографії, які мають велику «вагу» в очах викладачів.

 

Що написати у курсову роботу?

А тепер варто зупинитися безпосередньо на моменті, що конкретно варто писати в курсовій роботі, які нюанси вказувати і яким правилам слідувати, щоб отримати високий бал.

Розберемо кожен розділ по порядку:

  • вступ: тут варто вказати, чому ваша робота актуальна та свіжа, аргументувати, чому ви обрали саме цю тему, виставити перед собою завдання та визначитися з методиками вивчення;
  • основна частина: у середньому містить не більше трьох розділів, що описують ключові особливості курсової роботи, основні тези, що досліджувалися, особливості об’єкта та інші моменти;
  • практична частина: цей блок залежить від того, на якому факультеті ви навчаєтесь, адже це можуть бути як креслення, так і математичні дослідження, проведення дослідів, аналіз бухгалтерської діяльності та не тільки;
  • висновок: тут необхідно сформувати короткі висновки на тему, вказати, яких результатів вдалося досягти в процесі написання роботи, і як їх можна використовувати в реальному житті.

Під час написання основного текстового масиву пам’ятайте, що писати його варто своїми словами, адже інакше ви не можете пройти Антиплагіат.

 

Чи можна написати курсову за день?

Відповідь проста: звичайно, ні. Навіть якщо ваша курсова робота повинна містити не більше двадцяти сторінок тексту і не має практичної частини – рекомендується приділити її написанню принаймні кілька днів, в ідеалі – близько двох тижнів.

 

Чому так? Навіть якщо ви швидко знайдете необхідну літературу і за вечір постараєтеся набрати текстовий масив даних, вам необхідно буде також пройти перевірку у наукового керівника, перевірити роботу на плагіат, а ще ретельно вичитати її на свіжу голову, щоб виправити допущені помилки і доповнити матеріал за необхідності.

 

Як написати курсову роботу без плагіату?

Існує безліч лайфхаків, які можна отримати з мережі, як пройти перевірку на Антиплагіат своєї курсової або дипломної роботи. Ми не радимо використовувати хитрощі, які несуть у собі зміну характеристик та властивостей документа, його оформлення, адже інакше роботу можуть не зарахувати на захисті.

Найнадійніший спосіб – писати своїми словами. Для цього знадобиться розуміння, як унікалізувати текст, перефразувати його таким чином, щоб досягти того ж таки сенсу, але поданого з іншого ракурсу. Для цього буде не зайвим вивчити, як працює рерайт, а також особливості програм Антиплагіат, що використовуються вашим ВНЗ. Отже, процес написання курсової роботи може бути складним і заплутаним, проте здолати його може кожен студент за належної мотивації та наявності часу. А з нашою статтею ви зможете отримати розуміння, як правильно написати та пройти перевірку на плагіат будь-якого вашого тексту.

Звичайно ж, може статися і так, що у вас не буде часу на те, щоб самостійно зайнятися написанням студентських робіт. У такому разі ми радимо замовити курсову роботу в компанії «Диплом Центр», яка гарантує високу якість та стислий термін виконання!

 

  • Як швидко пишеться курсова робота?

У середньому на курсову роботу йде від одного тижня до півтора місяця.

  • Як пройти перевірку курсової роботи на плагіат?

Для цього варто використовувати велику кількість джерел, уникати прямого цитування та застосовувати методику перефразування тексту.

  • Яка структура курсової роботи?

Курсова повинна складатися із вступу, основної частини, практичних досліджень (залежно від сфери вашого вивчення) та висновків.

Залиште коментар до статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Right Menu Icon