Перевірка курсової роботи на плагіат

Ви не могли не чути про таке поняття як плагіат. На кожному курсі університету готується велика кількість студентських робіт, і всі вони повинні бути унікальними. Інакше спроба здачі буде припинена на корені. Такі правила. Просто написати курсову роботу недостатньо. Потрібно її грамотно перевірити.

Курсова робота і плагіат

По своїй суті плагіат – це незаконне запозичення чужого матеріалу і видача його за свою роботу. Були часи, коли легко бралися курсачі друзів і видавалися за свої власні. Але тепер як у старій пісні – було-було-було, але пройшло. І все це завдяки програмі Антиплагіат.ВНЗ і багатьом іншим аналогам.

Унікальність – перша вимога. Чому вона не виконується? Крім банальної причини, коли студент діє за схемою «скопіював-вставив-понадіявся, що прокотить» причин може бути декілька:

  1. Перевірили по одній системі, побачили показник, наприклад, 90 %, видихнули і здали роботу. А курсову повернули, тому що за іншою програмою перевірки, якою користується викладач, текст унікальний недостатньо.
  1. Використовували велику кількість спеціальних термінів, в силу відсутності досвіду не змогли своїми словами висловити думки, або неправильно оформили цитати і посилання. Тобто, сценарій, коли старалися, але щось пішло не так. Не страшно. Такі тексти набагато легше доопрацювати, ніж повністю скопійований матеріал.
  1. Вас підставили. Писали-писали курсову, а вона якимось чином потрапила товаришу, в мережу або ще кудись, і цей хтось здав роботу раніше. Доведи потім, що це підстава… До речі, такий сценарій вас може очікувати, якщо звертатися до «кустарних» авторів за курсовою. Не ризикуйте, якщо не самі, то тільки у надійних компаній, наприклад, в «Диплом-Центр».

Головний порадник у написанні курсової роботи – методичні рекомендації. Подбайте, щоб отримати друковану або завантажену версію заздалегідь. Методичка відповість на всі питання, включаючи потрібний відсоток унікальності.

Написання якісних наукових статей, курсової роботи, магістерської та інших видів письмових робіт передбачає як осмислений підхід до змісту, так і дотримання чітких вимог до роботи. Перелік таких вимог включає дотримання структури роботи, високий показник унікальності роботи, відсутність плагіату тощо. У цій статті поговоримо про унікальність. Чим вищий її показник, тим якісніша робота. Однак є кілька нюансів:

  • різні сервіси використовують різні алгоритми перевірки і тому не рідкісні випадки, коли людина підготувала роботу, перевірила, здала, а їй повертають її із зауваженнями та звинуваченнями в плагіаті, або ж наріканнями на низький відсоток унікальності. Саме з цієї причини слід уточнювати одразу, який сервіс використовується редакцією журналу, науково-педагогічними співробітниками (у випадках, коли йдеться про курсові роботи) тощо;
  • слід розрізняти унікальність та відсутність плагіату в роботі. Цілком природно, що при написанні роботи ви використовуєте різні джерела – поки ви робите посилання на них, вас не звинувачуватимуть у плагіаті. Однак, слід розуміти, що просто накидати в роботу цитат, ідея не найкраща, адже робота має представляти цінність для читача, а не бути компіляцією чужих ідей та думок.

У той же час, придумати щось нове сьогодні вкрай складно. Особливо це стосується студентів, які поки що не мають належного багажу знань. І тоді на допомогу приходить рерайт. Так, з погляду моралі та академічної доброчесності рерайт (а по суті переписування тексту іншими словами) також не є правильним підходом. Але, давайте будемо відвертими – за великим рахунком, якщо система пропустить роботу, то далеко не завжди викладач чи навіть вчений може володіти інформацією настільки бездоганно, що одразу зрозуміє, звідки був запозичений референс.

Найголовніше у випадку, коли йдеться про рерайт “викривити” портрет джерела максимально (не варто обходитися банальною перестановкою кількох фраз), не варто покладатися на доступні сьогодні програми синонімайзери. Щоб оцінити наскільки “витівка вдалася” можна використовувати різні програми. Сьогодні їх існує безліч. Розглянемо найпопулярніші їх детальніше.

Щоб не потрапити в незручну ситуацію, краще відразу уточніть який ресурс для перевірки слід використовувати і яким є прохідний поріг у журналі або на кафедрі.

Яким має бути відсоток унікальності курсової?

Прийнято вважати, що курсова робота повинна мати 65% унікальності. Непогано, особливо якщо відсоток ще вищий. Але кожен, хто хоч раз писав роботу самостійно, наприклад, з медицини, знає – це фактично неможливо. А ні, можливо, якщо писати не зрозумій що, вставними словами та покрите «водою». Але ми про грамотний текст.

Отже, нижній ліміт встановлює конкретний ВНЗ. Більш того, в одному і тому ж навчальному закладі, але на різних факультетах і кафедрах, можуть озвучуватися відмінні один від одного цифри. Наведемо середню статистику:

  • Найскладнішими, традиційно, вважаються технічні й медичні науки. Тут рівень унікальності може починатися від 50%. Вже легше.
  • Представники природничих дисциплін часто можуть розслабитися, якщо бачать цифру 65% і вище.
  • Для соціальних напрямків достатнім може виявитися 70%.
  • Гуманітарні науки мають найбільший арсенал лексичного розмаїття, тому відсоток по таких пунктах не може бути менше 75%.

А тепер головне. Вимоги потрібно уточнювати у викладача. Цілком можливо, що вам пощастить менше, і про цифри у 65% можна забути. У будь-якому випадку, чим вище унікальність, тим краще. Не на шкоду якості, звичайно.

 

Програми для перевірки курсових на плагіат

 

Unicheck (Turnitin)

Unicheck – це комплексний онлайн сервіс для запобігання плагіату. Всі нові функції програми, що вдосконалюють пошук, вбудовуються у звіт, і тому немає необхідності купувати додаткові підписки тощо. Раніше можна було купити “сторінки” для перевірки на однойменному сайті, тепер замовити потрібне рішення можна на офіційному сайті Turnitin. З оригінальністю текстів та перевіркою робіт на плагіат пов’язані Turnitin Originality, Turnitin Similarity та Turnitin iThenticate. Перші 2 доступні на запит і використовуються, як правило, навчальними закладами. Золотим стандартом є третій варіант, який передбачає 3 варіанти купівлі знаків для перевірки тексту:

  • Індивідуальний пакет. Для перевірки одного рукопису. За відправку будь-якого файлу обсягом 25 000 слів і менше стягується 1 кредит на документ. Вартість складає 100 доларів.
  • 3-х кредитний пакет. Використовується для перевірки кількох невеликих рукописів або одного рукопису до 75 000 слів. 1 кредит документа стягується за будь-яке подання обсягом 25 000 слів та нижче. Ціна складає 300 доларів.
  • Знижки за обсяг. Вартість узгоджується індивідуально для навчальних закладів, які потребують перевірки великої кількості документів. Під час заповнення заявки вказується країна, сфера тощо.

 

SIMILARITY CHECK

Цей сервіс надає свій функціонал користувачам спільноти Crossref. Звіт видається з урахуванням зіставлення тексту з ресурсами, які у базі iThenticate. Деталізовані звіти забезпечують бездоганну якість аналізу поданого тексту і тому високо цінуються виданнями по всьому світу – щорічно за допомогою цього сервісу перевіряється приблизно 10 млн різних статей, препринтів, тез тощо. Особливістю сервісу і те, що він не визначає відразу, плагіат чи ні міститься у роботі, а лише підсвічує у звіті збіги.

Учасники спільноти Crossref, які застосовують Similarity Check, мають можливість оцінити “у справі” та інші інструменти iThenticate на пільгових умовах. Це пов’язано з тим, що люди поповнюють колекцію повнотекстової літератури Turnitin, яка є основою перевірки поданих робіт. Такий підхід покликаний забезпечити максимальну якість матеріалів, що публікуються, оскільки чим більше буде база, тим вище буде оригінальність кожного наступного матеріалу, що публікується.

Щорічний членський внесок за послугу Similarity Check (annual service fee) складає 20% від звичайного членського внеску Crossref. Для користувачів, чий оборот становить менше 1 млн доларів, членський внесок визначається в розмірі 275 доларів на рік, а підключення послуги Similarity Check – 55 доларів на рік. Платіж за послугу Similarity Check (55 доларів) автоматично входитиме в оплату щорічного членського внеску Crossref annual membership fee (275 доларів). Квитанція, як завжди, приходитиме в січні кожного року.

Таким чином, вартість для користувачів становитиме 330 доларів. Це за умови замовлення послуги не через посередників. Якщо ж звернутися до них, то перевірка на плагіат зрештою коштуватиме дорожче.

 

StrikePlagiarism.com

Сервіс існує понад 20 років. Копіпаст, безперешкодний доступ в інтернет, синонімайзери та штучний інтелект стали великою загрозою сучасній освіті. Саме це і послужило поштовхом до її створення та діяльності. Сьогодні сервіс має попит у різних країнах світу – це продукт можна адаптувати під будь-яке академічне або бізнес-середовище. Система StrikePlagiarism.com визнана ENAI (Європейською мережею академічної чесності) однією з найкращих систем антиплагіату у світі, будучи найбільш зручною для використання навчальними закладами, видавництвами та іншими організаціями.

Компанія підписала угоди з провідними європейськими базами даних та агрегаторами, що дозволяє клієнтам StrikePlagiarism.com отримувати доступ до міжнародних наукових журналів. Під час перевірки StrikePlagiarism.com зіставляє текст із науковими роботами своєї бази, що включає кілька сотень тисяч наукових праць, таких як кандидатські дисертації та публікації, а також мільйони студентських робіт. Варто зазначити, що система StrikePlagiarism.com має вдосконалений алгоритм розпізнавання більш ніж 200 мов. Щодо оплати послуг, то тут є кілька варіантів:

  1. Для фізичних осіб.

Для перевірки документів потрібна відповідна кількість Токенів. 1 токен дозволяє перевірити 18 000 символів і коштує 2,5 євро, 3 долари США або в еквівалентній валюті, доступній на рахунку вашої системи. Ви можете придбати необмежену кількість Токенів. Отже, коли ви завантажите документ, система розрахує вам необхідну кількість токенів для конкретного документа. Для перевірки документів необхідно виконати кілька простих кроків:

  • завантажити свої документи,
  • система розрахує, скільки токенів необхідно придбати для перевірки всіх документів,
  • при необхідності вибрати додаткові опції (що збільшить кінцеву ціну),
  • придбати Токени та вибрати, який документ перевіряти.

Пам’ятайте, що додаткові опції використовуються вузами під час перевірки студентських та наукових праць. Використання додаткових опцій зробить аналіз документа точнішим.

Також можна придбати токени перед завантаженням документів, щоб зберегти їх на балансі для подальшого використання. Зверніть увагу, термін дії токенів – 6 місяців.

  1. Для організацій. Ціни розраховуються в індивідуальному порядку на запит. Тут також є кілька варіантів розрахунку вартості:
  • ціна за обліковий запис. Остаточна вартість розраховується виходячи з кількості акаунтів, терміну дії договору, а також доступу до наукової бібліотеки та системи зворотного зв’язку. Ця опція вигідна університетам, коледжам та іншим навчальним закладам, особливо тим, що перевіряють завдання. Система враховує лише активних користувачів, які завантажують документи;
  • ціна за документ. Остаточна ціна розраховується виходячи з розміру документа, терміну дії договору, а також доступу до наукової бібліотеки та системи зворотного зв’язку. Цей варіант вигідний університетам, коледжам, іншим навчальним закладам, а також видавництвам, компаніям, дослідницьким установам тощо, особливо тим, що перевіряють великі наукові документи (книги, монографії, дисертаційні дослідження);
  • ціна за сторінку. Цей варіант цікавий для редакцій наукових журналів.

 

Plagiarisma

Альтернатива вищезгаданого сервісу Turnitin. Для незареєстрованих користувачів доступна перевірка 500 символів безкоштовно. Здійснюється вона швидко – у середньому займає до хвилини часу. Наскільки вона корисна сказати складно, адже навіть невеликі тези на конференцію значно більші за обсягом. Дробити курсову або дисертацію на такі шматки вкрай складно та незручно, до того ж отримати об’єктивний звіт у такий спосіб у жодному разі не вийде. Для зареєстрованих користувачів система пропонує більше переваг, у тому числі: відсутність обмежень на розмір тексту, вищу швидкість перевірки і не тільки.

 

AntiPlagiarism.Net

Це програма для автоматичного виявлення цифрового плагіату, що виник із всесвітньої павутини. Він призначений для використання найбільшої відкритої бази даних у світі – бази даних пошукових систем. Перевірені документи не залишають ваш комп’ютер. Програма використовує Google, Bing та інші пошукові системи. Вартість 1 ліцензії – 25 $. Це довічна ліцензія. Одна ліцензія використовується для одного комп’ютера. Після оплати ви автоматично отримаєте лист з ключем активації, після цього завантажте програму на комп’ютер і введіть ключ. Система пропонує безкоштовну демоверсію на 1 день – вона дозволяє оцінити можливості сервісу і те, наскільки він підходить вам для виконання ваших завдань.

 

Grammarly Plagiarism Checker

Онлайн-перевірка на плагіат на даному ресурсі забезпечує порівняння тексту з веб-сторінками, які зберігаються у базах даних ProQuest. Якщо якісь елементи тексту будуть аналогічні до вмісту сторінок в інтернеті, то у звіті буде відображено попередження про плагіат. У звіті Grammarly міститься не лише інформація про виявлений плагіат, а й відомості про письмові та граматичні помилки в документі. Сервіс Grammarly Premium відзначає конкретні речення та надає довідкову інформацію про джерело, а також розраховує загальний бал оригінальності тексту. Також сервіс пропонує розширені відгуки та виправлення за декількома параметрами. Варто відзначити, що цей ресурс підходить тільки для перевірки текстів англійською. Ресурс є безкоштовним для користувачів з базовим функціоналом, але ви завжди можете виконати апгрейд.

 

Scribbr

Веб-інструмент, який використовує для перевірки інформацію з величезної бази даних, до якої включено періодику, різні журнали та книги. Ключова перевага платформи полягає в тому, що вона підтримує 20 мов світу і демонструє високий показник перевірки. Система визначає рерайт та компіляції з різних джерел. Також система пропонує користувачам таку опцію, як порівняння кількох файлів – це корисно при пошуку самоплагіату (цей інструмент доступний у платному розширенні сервісу з безкоштовною пробною версією). Недоліком сервісу є досить висока вартість – оплаті підлягає кожен перевірений документ.

Вартість перевірки залежить від кількості слів: $19,95 – до 7500 слів, $29,95 – до 50 000 слів та $39,95 – об’ємні тексти. Найчастіше використовується вченими.

Quetext

Зручне програмне забезпечення для студентів. Воно відрізняється простотою у використанні та вузькоспрямованістю. Система розпізнає як ідентичні ділянки текстів, а й перефразування, і синонімічну заміну слів. Інструмент безкоштовно аналізує 2500 слів на місяць. Повна версія коштує всього $9,99 на місяць: допомога помічника цитування, виключення URL та перевірка 100 000 слів на місяць. Аналіз без обмежень можна придбати додатково.

Сказати, який із цих сервісів краще, досить складно, адже кожен із них має свої особливості використання, алгоритми оцінки та, що головне, вартість. Тому тут кожен вирішує сам за себе. Перш ніж купувати передплати, токени тощо, визначьтеся з метою перевірки і, якщо йдеться про підготовку матеріалів для якогось конкретного видання тощо, одразу уточніть у редакції, який ресурс використовують вони – це дозволить максимально підготуватися до результатів розгляду роботи комісією. Якщо вникати у всі нюанси перевірки не хочеться, радимо звернутися до нас та замовити перевірку на плагіат у нашій компанії «Диплом Центр». Ми гарантуємо високу швидкість виконання завдання і за потреби у нас ви можете замовити доопрацювання матеріалу до потрібної позначки. Завжди пам’ятайте про альтернативу. У компанії «Диплом-Центр» ви можете замовити курсову і будь-яку одному студентську роботу, з якою вам гарантовано не буде страшна будь-яка перевірка.

 

  • Скільки коштує перевірка на плагіат?

Вартість визначається індивідуально, оскільки залежить від ряду факторів: сервісу, обсягу роботи тощо.

 

  • Яким має бути показник унікальності у науковій статті?

Поріг слід уточнювати у редакції, оскільки журнали самостійно визначають цей параметр. Для журналів категорії “Б”, які зареєстровані в Україні, ця цифра становить 70-80% (для технічних спеціальностей цей показник може бути нижчим, що обумовлено специфікою даної галузі), для журналів Скопус – 90-95%, але це лише приблизні параметри.

Залиште коментар до статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Right Menu Icon