Як обійти Антиплагіат студенту?

Plagiat

Антиплагіат – жах студентів, порятунок авторів, допомога викладачів. Не так давно, буквально якихось 10 років тому, можна було взяти курсову у свого товариша з іншого університету і спокійнісінько здати її на «відмінно». Часи, коли дипломи переходили з рук в руки як трофей, в якому змінювався тільки титульний лист, можна тільки згадувати. Що ж, адаптуватися до реалій – корисна навичка.

 

Як підготувати унікальну і актуальну роботу?

 

Корабель попливе так, як його назвеш. Цим ми хочемо сказати, що першорядне значення має вибір теми. Якщо взяти щось невідоме, незвичайне і нетипове, питання, як досягти потрібної унікальності, може і не виникнути. Але, повірте, його затьмарить проблема пошуку джерел. По дорозі від зворотного – вибрати тему, матеріалу на яку «хоч завались». Тоді інша сторона медалі проявиться в не оригінальності. Заново відкрити велосипед не вийде, та й, наприклад, слово «двигун» не має синонімів – ви ж не зможете написати про «движок», «моторчик». Науковий стиль, достовірність, грамотність ніхто не відміняв.

Як бути? Шукати унікальну тему, по якій є що написати. Якщо немає ідей від слова зовсім, зверніться на кафедру. Там вам напевно підкинуть пару-трійку тематик, а може навіть цілий перелік. Вони будуть 100% актуальними (принаймні з точки зору професури), а ось цікавими – питання.

 

Що потрібно знати про унікалізацію тексту?

 

Унікалізація – процес, що складається з етапів. Скільки їх буде? Тут як повезе. Якщо ви – сумлінний автор, сам написали дипломну роботу (або що ви там пишете), цілком ймовірно, що досить буде двох етапів. Решті доведеться дійти до кінця:

  1. Вибір системи Антиплагіат, на якій буде проводитися перевірка.
  2. Завантаження тексту, активація процесу, збереження результату. Який б не був підсумок – вдалий чи ні, перший результат важливо зафіксувати. Якщо відсоток «так» – підтвердження стане страховкою «на всякий випадок», якщо ні – перша версія допоможе не збитися з мети при доопрацюваннях.
  3. Коригування та паралельна перевірка. Цьому передує вибір методу унікалізації. Бажано – легальний.

Перевіряли – було 90%, а викладач твердить про якісь там 65? Тут може не бути правих. Причина – у різних програм алгоритми відстеження дуже відрізняються. Тому або користуйтеся системами, про які вам сказали у ВУЗі, або всіма можливими безкоштовними варіантами онлайн перевірок

 

Якими способами можна обійти Антиплагіат?

 

Найнадійніший, перевірений роками варіант – писати матеріал з нуля, використовуючи ручний глибокий рерайт. Це як? Використовувати якісні джерела і переписувати зміст в своєму ключі, своїми словами. Тобто проявити авторство, вставляти суб’єктивні висновки, комбінувати різні джерела теорії. Відмінний спосіб забезпечити унікальність – використовувати іноземний контент. Місцеві бібліотеки і вдалі дисертації вітчизняних авторів «перелопачено» від і до. Але мало хто стане возитися з науковими роботами на іноземній мові, переводити їх, перевіряти якість і достовірність. Хоча цей варіант фактично безпрограшний з точки зору оригінальності.

Смислові повтори, тавтологію, перенасичення спеціальними термінами потрібно усувати. Це безболісний спосіб підвищити читабельність і унікальність. Наприклад, навіщо багаторазово писати повну назву Закону, якщо можна вказати номер.

 

Які методи унікалізації під забороною?

 

Будь-яка більш-менш нормальна перевірка тексту відразу виявить:

  • Сінонімайз. Цей метод не працює. Точніше працює жахливо. Матеріал втрачає вагомий логічний зміст, науковий стиль і часто після прогону через таку програму стає просто набором слів, ще й з кострубатими закінченнями.
  • Зміна структури речення шляхом перестановки слів від початку в кінець. Ламаються мовні звороти, спотворюється науковий стиль. Це слабка спроба змінити ланцюжок шинглу і переломити послідовність. Повірте, у аматорів не вийде, а подужати секрети – за витратами часу і сил також, як написати якісну роботу з нуля.
  • Застосування автоматичного переносу слів. Навіщо? Адже у вимогах до оформлення наукових праць немає такого інструменту. Оригінальність, безумовно, підвищується. Алгоритми не сприймають як одне ціле слово, яке розділене дефісом. Але доробок не уникнути.

Багато найпопулярніших програм Антиплагіат пропонують послугу в режимі онлайн і безкоштовно. Це зручно, а головне – доступно. У деяких системах є розширені, платні версії. Практика показує, що в екстрених випадках можна обійтися без них

 

Чому не варто обманювати Антиплагіат?

 

Перевірки на унікальність при здачі або захисту не уникнути. Це реалії сучасної системи освіти. У всьому світі жорстко взялися за захист авторських та інтелектуальних прав. Тому кожен раз використовуючи сумнівні методи ви ризикуєте:

  • бути відрахованим;
  • відправитися на доопрацювання;
  • почати писати інший матеріал з нуля і відтермінувати захист на рік.

Плюс всі ці ризики пов’язані зі втратою репутації. Моральний аспект не всіма цінується на шляху досягнення мети. Але, повірте, якщо ви плануєте подальшу наукову діяльність, або попереду ще кілька років навчання, краще відразу пам’ятати про академічну доброчесність і повільно, але впевнено завойовувати саме такий імідж.

Програми та алгоритми перевірок вдосконалюються з кожним днем. Для цього працюють цілі команди розробників. Викладачі теж роблять апгрейд, в міру можливості. Тобто шансів, що ви схитрували, не так вже й багато. І ще – використовуйте оновлені версії програм і систем. Інакше будете без провини винні

Якщо запитань більше, ніж відповідей, звертайтеся в компанію «Диплом-Центр». Ми допоможемо підвищити унікальність дипломної та будь якої іншої роботи, підкажемо і зорієнтуємо.

Залиште коментар до статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Right Menu Icon