Де та як знайти економічні дані для студентської роботи?

Щоб дипломна або курсова роботи були допущені до захисту, вони повинні відповідати всім вимогам, що висуваються до них. Йдеться як про оформлення наукової роботи, так і змістовну її частину. Одним з найважливіших аспектів є наявність наукової новизни роботи, а також її теоретична та практична цінність. Якщо знайти актуальні джерела для підготовки розділів, присвячених теорії, можна як у бібліотеці, так і в інтернеті, то з економічними даними все набагато складніше. Особливо, коли досліджувана проблематика зачіпає якусь вузьку сферу і для проведення самостійного наукового дослідження потрібні дані щодо конкретної компанії.

 

Студентам, які проходили практику на фірмі, показники якої потрібні для роботи, трохи легше. У них хоча б є шанс отримати потрібні відомості, і то він мізерний. Адже ділитися конфіденційною інформацією з учнем ніхто не буде, та й взагалі керівникам практики на базі її проходження найчастіше взагалі не діло до практикантів. Тим самим студентам, які й цього шансу позбавлені, доводиться й дуже важко, і дослідження часто під загрозою. Що ж робити у такій ситуації? Як зробити так, щоб у роботі були наведені економічні показники та на їх основі були вибудовані лаконічні послідовні висновки? Ми зараз розповімо!

Не варто соромитися потривожити зайвий раз наукового керівника та попросити у нього пораду. Людина, яка має науковий ступінь, не раз стикалася з такими завданнями і для неї буде легко допомогти вам.

Спосіб 1. Моніторити відкриті джерела

 

Розвиток інформаційних технологій призвів до того, що практично всі компанії, державні органи та навіть самозайняті особи мають свої сайти у мережі інтернет. Перейшовши в розділ «про нас», «наші досягнення» та подібні вкладки на сайті компанії, можна знайти багато цікавого для себе. Звичайно, конфіденційні дані там ми не побачимо, проте різні графіки, діаграми та схеми точно знайдемо – з ними робота виглядатиме привабливіше та солідніше.

 

Якщо ж наша наукова робота присвячена дослідженню місцевого оподаткування або податкової системи України в цілому, то до речі, будуть сайти муніципальних органів влади. Там публікуються як прийняті рішення, так і показники за певний період. Також не слід забувати про сайти Міністерства фінансів України, Державної служби статистики України тощо.

 

Щоб зібрати дані у міжнародному масштабі, слід використати:

  • сайт Світового банку;
  • сайт Європейського центрального банку;
  • сайти державних органів країн Європи та Азії. Навіть не знаючи англійської мови (не кажучи вже про інші), їх можна використовувати. Можна або копіювати текст частинами, щоб знайти необхідну інформацію, або встановити автоматичний переклад на комп’ютер;
  • англомовну Вікіпедію тощо.

 

Спосіб 2. Включаємо фантазію

 

Якщо отримати дані не виходить, а змінювати тему курсової чи дипломної вже пізно чи не хочеться робити цього, щоб не скомпрометувати себе в очах наукового керівника, то їх можна придумати. Це відмінний спосіб отримати потрібний результат для тих, хто добре володіє інформацією на задану тему. Халявним його точно не назвеш, хоча, на перший погляд, він здається найпростішим. Але ж треба не просто вигадати якісь цифри, треба ще зробити так, щоб вони виглядали правдоподібно. Для людини, яка зовсім “не в темі”, зробити це буде досить складно.

Спосіб 3. Можна ж попросити…

 

І справді, як кажуть: “Стукайте – і вам відкриють!” Можна підготувати офіційний запит (його треба підписати у наукового керівника, ректора університету, треба не забути проставити печатку і бажано ще зробити все на фірмовому бланку) і направити в ту компанію чи державний орган, дані якого будуть корисними для підготовки практичної частини курсової або диплома. Цей спосіб досить результативний, оскільки якщо вхідна кореспонденція буде зареєстрована (а це можна проконтролювати), то проігнорувати запит не вийде і, відповідно, мета буде досягнута – організація надасть потрібні дані.

 

Якщо ж всі методи були випробувані, але інформація так і не була отримана в достатньому обсязі, то завжди можна звернутися за допомогою в компанії, що надають інформаційні послуги. Однією з них є “Диплом Центр”. Ми із задоволенням підберемо для вас потрібні дані, а при необхідності взагалі напишемо диплом з 0. На нашому сайті можна замовити дипломну роботу всього в пару кліків)

Залиште коментар до статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Right Menu Icon