Стаття до диплома – як написати?

Наукові статті «молодшають». Раніше це була обов’язкова публікація для дисертантів та вчених. Тепер багато кафедр дають зрозуміти, що студенту потрібна стаття до диплома, інакше допуск до захисту стане неможливим. Виклик є – виклик прийнято.

 

Що таке стаття до дипломної роботи?

 

Стаття до диплому – це вид наукової роботи, що пишеться на тему одного з розділів, підрозділів або завдань випускної кваліфікаційної роботи. Причому не дублює тему чи пункт плану, а розкриває конкретний аспект диплому. Може навіть глибше, ніж у самому дослідженні.

Студентські статті – це підмога на захисті та бонус в очах комісії. Така умова означає, що диплом взятий не випадково, а обрана тема якісно опрацьована, «не на колінах». Ніхто не вимагає від студента перевертати гори та робити революцію у науковому світі. Занурення у матеріал достатньо.

Іншими словами, можна сказати, що так письмово фіксується звіт про проміжні результати дипломної роботи. І хто знає, може така публікація у майбутньому прикрасить сторінки знаменитих наукових журналів та закладе основу дисертації.

 

Коли та навіщо писати статтю до дипломної роботи?

 

Стаття до диплома пишеться під час написання дипломної роботи. Формально це добровільне рішення, але насправді таке завдання найчастіше ставить кафедра. Серед інших причин чому студенти пишуть статті:

  • прагнення отримати стипендію;
  • шанс на виграш гранту;
  • ґрунт для подальшої наукової діяльності;
  • апробація результатів;
  • доступ до участі в олімпіадах, конференціях, форумах;
  • пошук спонсорів відкриттів, стартапів, а також пошук співавторів;
  • бонус при вступі до ВНЗ або зарахування до аспірантури.

Тобто причини та мотиви є. І точно власні статті ще не нашкодили жодному студенту. Є сенс замислитись і спробувати сили.

Які вимоги до студентських статей?

 

Вимоги менш жорсткі, ніж до наукових статей претендентів, але принцип той самий. Є три блоки критеріїв: зміст, грамотність, оформлення. За змістом – це тематика окремого розділу дипломної роботи. Тобто інші, навіть найцікавіші теми, не підійдуть.

Грамотність – безумовна вимога. Йдеться про відсутність орфографічних та будь-яких інших помилок, унікальності (від 80% і вище), точності фактичних даних, логічності та чіткої структури зі вступом, основною частиною та висновком.

 

Вимоги до оформлення залежить від журналу публікації. Якщо це на рівні університету, як правило, достатньо таких пунктів:

  • , docx. документ формату А4 із книжковою орієнтацією;
  • шрифт Times New Roman, 14 пунктів, полуторний інтервал між рядками;
  • вирівнювання за шириною; чорний шрифт;
  • поля – по 2 см з усіх боків;
  • абзацний відступ 1,25;
  • включено функцію автоматичного перенесення;
  • нумерація сторінок не потрібна;
  • обсяг – від 8 до 20 аркушів;
  • бібліографічний список наприкінці тексту;
  • усередині тексту посилання на літературу у квадратних стрибках. Постійні посилання та виноски не дозволені;
  • формули набираються за допомогою редактора;
  • ілюстрації та схеми розташовуються відразу після тексту за змістом.

Але є одне «але». Завжди потрібно орієнтуватися на методичні рекомендації кафедри або, якщо стаття публікуватиметься у невузівському журналі, на редакційну політику. Вимоги та умови можуть відрізнятися.

У статті студента вказується інструкція, ключові слова та індекс УДК. Мова публікації – українська, російська чи англійська.

Де опублікувати статтю студенту?

 

У студентських журналах, ВНЗ, матеріалах конференцій – це найпростіші та найдоступніші майданчики для публікацій молодих авторів. Відмінний альтернативний варіант – участь у міжвузівській конференції та публікація своєї роботи у збірнику конференцій.

Автору ніхто не забороняє виходити на інші рівні, зокрема друкуватись у фахових українських журналах, а може навіть міжнародних виданнях. Якісний науковий контент, як і раніше, дефіцит. Але зробити це буде набагато складніше, а в окремих випадках майже неможливо.

Перших двох варіантів для допуску до захисту диплома та благополучного закінчення навчання цілком достатньо. Науковий керівник та співробітники кафедри підкажуть, як діяти.

Насамкінець

 

Стаття до диплому стає умовно обов’язковою вимогою для допуску до захисту. Її не варто боятися, адже за хорошого написання це реальний бонус на користь студента. Студентські статті завжди пишуться за одним із розділів диплома. Потенційно їх можна публікувати будь-де, і навіть включати у формування портфоліо для роботи, вступу до аспірантури.

Якщо вам складно чи не хочеться займатися цим питанням самостійно, пропонуємо замовити статтю до диплому, як і саму дипломну роботу в компанії «Диплом Центр». Наша команда є авторами численних наукових статей. Тому ми знаємо, як допомогти і візьмемо ваші турботи на себе. Гарантуємо супровід до захисту.

Також у нас діє спеціальна пропозиція – при оплаті одразу повної суми замовлення дипломної роботи, ви отримаєте статтю у подарунок. Поспішайте замовити!

Залиште коментар до статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Right Menu Icon