Мета та завдання курсової роботи

Курсова робота – те, від чого не втекти жодному студенту. Ця письмова робота є обов’язковим пунктом навчального процесу та з нею студенти стикаються 2-3 рази за роки навчання у ВНЗ. Тому хочеш не хочеш, а розібратися в нюансах її підготовки доведеться обов’язково. У рамках цієї статті ми зупинимося на особливостях визначення мети та завдань курсової. Завдання та мета курсової роботи є невід’ємними її елементами, які прописуються у вступі. Вони тісно пов’язані один з одним та визначають актуальність письмової роботи. Завдання – шляхи та способи досягнення результату, який і є метою.

Що таке цілі та завдання курсової роботи?

Перед тим, як приступити до написання мети та завдань необхідно розібратися в чому полягає суть кожного з цих елементів. Тільки осмисливши кожен з них вдасться правильно вибрати вектор дослідження і подати на кафедру якісну роботу, яка відповідатиме вимогам наукової новизни, матиме практичну та теоретичну значущість.

Метою курсового проекту є результат, який людина хоче отримати, проводячи дослідження. Завдання виступають кроками, які необхідно зробити для досягнення поставленої мети. Ну, наприклад, ви поставили собі за мету – схуднути до літа на 5 кг і підтягнути своє тіло. Щоб досягти потрібного результату вам треба: продумати план харчування та дотримуватися його, регулярно відвідувати спортзал і т.д. Однак, при формулюванні завдань у курсовій є ще один нюанс – всі завдання мають виконуватися послідовно. Припустимо, що ви хочете заробити на нові кросівки за допомогою копірайтингу (написання текстів на замовлення). Щоб отримати бажані 100 доларів, треба буде написати 14 текстів за 2 тижні і віддати їх замовнику, для цього треба буде писати за 1 статтею щодня (умова) і:

  • знайти матеріали для написання кожної статті;
  • перевірити підготовлені тексти на плагіат та відповідність усім вимогам, які до них висуваються;
  • редагувати підготовлені роботи за потреби.

Для посилення значущості дослідження слід використовувати такі дієслова, як проаналізувати, вивчити, формулювати тощо

Як сформулювати цілі курсової роботи?

Специфіка формулювання мети курсової залежить від того, яку тему вибрав студент, а також від характеру роботи. Оскільки ціль може полягати як у проведенні будь-якого дослідження, так і у формулюванні власної думки з того чи іншого питання в науці.

Якщо говорити про перший напрям, то весь фокус курсової повинен зводитися до вивчення літератури з обраної теми, оцінки різних авторських підходів тощо.

Другий напрямок передбачає визначення практичної цінності дослідження, вирішення завдань нестандартними способами (як правило, це більш характерно для магістерських робіт, а також дисертаційних досліджень). При формулюванні цілей слід уникати таких фраз: “розвивати розуміння”, “ознайомитися з …”, “мінімізувати”, “вірити в” і т.д. Все має бути чітким, лаконічним.

Далі розглянемо приклад формулювання мети залежно від особливостей курсової, а вірніше її спрямованості.

 

Теоретична спрямованість курсової

  • Тема: “Судово-процесуальна політика України у розрізі євроінтеграції”. Ціль: дослідити сучасну концепцію судово-процесуальної правової політики, розкрити особливості її складових частин, а також взаємозв’язки з євроінтеграційними процесами.
  • Тема: “Ухилення від сплати податків: економіко-правовий аналіз”. Мета: дати економіко-правовий аналіз явища “ухилення від сплати податків”.

Практична спрямованість курсової

  • Тема: “Запобігання збуту наркотичних речовин у причорноморському регіоні України”. Мета: запропонувати нові правові механізми, спрямовані на запобігання збуту наркотиків.
  • Тема: “Проблема поведінкової девіації молоді та профілактика девіантної поведінки неповнолітніх”. Ціль: на основі ретельного аналізу наукових праць дослідити проблеми поведінкових девіацій неповнолітніх та їх профілактики.

Як написати завдання у курсовій роботі?

Завдання курсової роботи є свого роду алгоритмом, дотримання якого дозволить досягти поставленої мети. Кількість завдань у кожному випадку визначається індивідуально та залежить від спеціальності та обраної теми курсової. Найчастіше завдання представлені таким чином:

  • вивчити літературу на тему дослідження (проаналізувати наукові підходи, провести ретроспективний аналіз досліджуваного явища);
  • далі завдання формулюється за допомогою таких дієслів: “виявити”, “розглянути”, “дослідити” тощо;
  • третє завдання, як правило, має практичну спрямованість та пов’язане з другим;
  • четверте завдання зазвичай формулюється з таких фраз: “дати рекомендації”, “сформулювати пропозиції” тощо.

Завдання курсової, як правило, збігаються з пунктами плану та за кількістю відповідають їм.

Щоб провести дослідження та підготувати якісну письмову роботу, в якій буде розкрито тему і яка відповідатиме всім вимогам, що висуваються до робіт такого типу, треба витратити багато часу. Зазвичай на це потрібно 1-2 місяці кропіткої роботи.

Якщо часу катастрофічно не вистачає (а це буває часто, адже дуже часто студенти старших курсів працюють, та й взагалі навчальний процес передбачає відвідування великої кількості лекцій, підготовку до практичних, семінарських і не тільки) або просто монотонна робота не приносить задоволення, слід звернутися до спеціалістів компанії “Диплом Центр”. Її автори з радістю підготують гарну роботу, яка буде унікальною, без плагіату, в якій будуть чітко прописані цілі та завдання, методологія, та й взагалі в якій буде шикарно виконано не лише вступ, а й уся робота.

У нашій компанії замовити курсову роботу може що студент юридичного ВНЗ, що майбутній біолог. Ми працюємо з авторами різних спеціальностей та можемо написати роботи з психології, філософії, педагогіки, журналістики, історії та не тільки. Крім широкого спектру спеціальностей та високої якості надання послуг, ми можемо також похвалитися високою швидкістю підготовки курсової, доступними цінами на ринку, індивідуальним підходом до кожного клієнта.

 

  • Якою за обсягом має бути мета курсової роботи?

Зазвичай мета формулюється в одному реченні. Вона має бути чіткою, зрозумілою, сформульованою просто, без завуалювання.

  • Скільки завдань має бути в курсовій?

Такого поняття, як “має бути” у цьому аспекті немає. У середньому для курсової достатньо виділити 4 завдання, проте все залежить від спеціальності та обраної теми дослідження.

  • Скільки коштує курсова робота у Диплом Центр?

У кожному випадку ціна визначається індивідуально, все залежить від: бажаних термінів підготовки письмової роботи, спеціальності, обраної теми, індивідуальних вимог ВНЗ (потрібний обсяг, поріг унікальності тощо). У середньому курсова плата коштує 900 грн. У цьому терміни виконання “стартують” від трьох днів.

Залиште коментар до статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Right Menu Icon