Не захистив дипломну роботу – як бути?

Провал на захисті диплома. Буває. Але звучить як страшний сон. По-перше, одразу запевнимо – безвихідних ситуацій не буває. По-друге, уточнимо – у провалі вашого захисту не зацікавлений ніхто, навіть викладач. А тепер давайте розберемо ситуацію.

 

Не захистив дипломну роботу: наскільки це реально і як часто буває

 

Реально, але не часто. Це якщо двома словами. А тепер по поличках. Усі ми люди, а людям властиві помилки. Форс-мажори теж ніхто не скасовував. Прямо на місці не захистити диплом – рідкість. Найчастіше зустрічається недопуск до захисту або усунення.

 

Якщо в день захисту зірки зійшлися неправильно, швидше за все вам дадуть другий шанс – час підготуватися і повторити спробу. Дубль два буде у найближчі дати вже з іншою групою. Ще один варіант – негативна оцінка та відрахування. У цьому випадку студент має право:

  • повторно захиститися наступного року;
  • завершити навчання і не пізніше трьох років написати новий диплом, та прийти на захист.

Зрештою, альтернативний варіант – пауза, тобто академічна відпустка. Якщо відчуваєте, що провал неминучий, посидіть рік, подумайте, підготуйтеся і зі спокійною душею прийдіть на наступний рік.

Запам’ятайте! Найскладніший етап – допуск до захисту. Якщо допустилися – провали малоймовірні. Звичайно, це не означає, що можна бути настільки на easy, щоб розповідати про тичинки і маточки на спеціальності криміналістика.

Без шансів повторного захисту залишаються хіба що злісні злочинці у сенсі цього терміну. І якщо бути дуже чесними, то ще й ідеологічно незручні студенти (накосячили дуже настільки, що прямо радикально). Але найчастіше другий шанс є і ним легко скористатися!

 

Причини провалу захисту диплома

 

Найпоширеніша причина провалу захисту диплома – студент забуває підготуватися (точніше сказати – забиває). Потрібно мати совість і хоча б прочитати роботу напередодні захисту. Це вже гарантія мінімум стабільної трійки.Провал захисту трапляється через жорсткий плагіат. Так буває, що на попередньому захисті матеріал проходить, а потім все таємне стає очевидним. Сильно посилює ситуацію відсутність доповіді, «отсебятина» у промові, невідповідна презентація – але це окремі випадки.

 

Переважно провали трапляються до захисту:

  1. Негативний відгук рецензента. Пиши – пропало. Тут два варіанти – справді погана робота чи особиста ворожість. Тому всі зазначені у рецензії помилки потрібно виправляти.
  2. Форс-мажори та непередбачені обставини. Хвороба, катастрофа і ще щось, що унеможливлює явку – вирішується після. Головне при цьому довести шанобливість. А ось банальне «переплутав місяці, числа, день тижня», тобто забув – може роздратувати комісію.
  3. Несамостійне написання. Мається на увазі відвертий плагіат та повне незнання роботи. Помилково вважати, що якщо ви принесли готове дослідження, вам впадуть у ніжки і дадуть максимальну оцінку.

 

І, звісно, ​​не можна опускати морального аспекту. Хамство, приниження у бік викладачів, необґрунтовані суперечки, згадки про впливових родичів та загрози (таке теж буває!) зводять шанси до нуля. Зафіксований факт дачі хабара – також.

Як не припуститися помилок і захистити диплом на відмінно?

 

Головне правило успіху – добре виконана дипломна робота. Не аматорський рівень, і не багаторазовий рерайт рерайту, а саме професійне та грамотне дослідження. Коли матеріал якісний і є що захищати, можна вивезти будь-які нападки комісії.

 

Наведемо чек-лист лайфхаків, які знадобляться для захисту диплома:

  1. Перевіряйте унікальність за всілякими сервісами.
  2. Оформляйте роботу відповідно до вимог.
  3. Використовуйте посилання на кожне джерело зі списку літератури.
  4. Приділіть особливу увагу вступу та висновкам.
  5. Переконайтеся, що тема та зміст відповідають.
  6. Завчіть цифри, статистику та факти з диплома – по них запитують найчастіше.
  7. Перегляньте значення всіх незрозумілих термінів.
  8. Проговоріть висновки щодо кожного розділу та підсумкові.
  9. Складіть доповідь на 7-10 хвилин і прорепетируйте промову.
  10. Підготуйте презентацію, яка повністю відповідатиме доповіді.
  11. Прорахуйте, які питання можуть бути, і знайдіть на них відповіді.
  12. Виберіть стриманий стиль одягу без наголосів.
  13. Добре виспіться напередодні.
  14. Не запізнюйтесь на захист.
  15. Не забудьте привітати аудиторію, а наприкінці подякувати за увагу.

 

Легко сказати, та складно зробити. Насправді, не так і складно, якщо як мінімум три рази вдумливо почитати диплом і потренуватися з доповіддю перед близькими. А щоб було що захищати і не перейматися якістю, звертайтеся в компанію «Диплом-Центр». Наші автори виконають на замовлення усі види студентських робіт. Ми забезпечуємо повний супровід до захисту.

Залиште коментар до статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Right Menu Icon