Курсова, дипломна, магістерська – в чому відмінності?

Студентський шлях складний і заплутаний, адже під час навчання доводиться виконувати багато різноманітних робіт – писати есе, самостійні, контрольні і не тільки. Але справжній жах наводять лише три слова – курсова, магістерська та диплом. А про те, які між ними відмінності і що вони являють собою – далі в статті.

 

Чим дипломна робота відрізняється від магістерської?

 

Через чотири роки навчання кожен студент стикається з необхідністю написання однієї з найважливіших для себе робіт – диплома чи бакалаврської роботи. Це один із перших серйозних рубежів, пройшовши який можна відкрити для себе світ науки та досліджень.

Дипломна робота – це головна атестаційна робота в житті бакалавра, яка дозволяє систематизувати, упорядкувати, підбити підсумки та продемонструвати не лише теоретичні, а й практичні знання у своїй спеціальності.

Диплом має такі нюанси:

  • має ускладнений, масштабніший план;
  • середній обсяг – до дев’яноста сторінок;
  • повинен мати не більше п’яти десятків джерел;
  • рівень унікальності має становити понад 70%.

Які ж відмінності між магістерською та дипломом? Основна відмінність полягає не тільки в обсягах робіт, а й у їхньому напрямку. Так, якщо диплом створюється для того, щоб продемонструвати вміння вирішувати професійні, пов’язані зі специфікою вашого навчання, завдання, то магістерська – це демонстрація ваших можливостей вести наукові пошуки та вирішувати поставлені перед вами ускладнені завдання.

Диплом за своєю суттю є чимось на кшталт експерименту, тоді як магістерська – це практичне дослідження з урахуванням наукових методик.

Як називається дипломна робота у магістратурі?

 

Серед найбільш відповідальних робіт, які ви можете написати за весь час свого перебування в університеті (за винятком кандидатської, звичайно) варто відзначити саме магістерську. Після закінчення бакалаврату та отримання диплому, ви можете вирушити і далі гризти граніт науки, проте наступна за рівнем тяжкості робота буде не тільки практичним завданням, але й дослідженням з ухилом у науковий бік.

Магістерська робота має свої особливості:

  • носить характер дослідження;
  • повинна повністю розкрити досліджувану тему;
  • створена для визначення рівня освіченості автора;
  • містить близько сотні сторінок;
  • список літератури складається із двох сотень найменувань.

Цей вид практичної роботи часто називають проміжним між написанням своєї першої наукової праці, а тому над магістерською потрібно корпіти ретельніше і довше, ніж над звичайним дипломом. За своєю суттю, так ви підтверджуєте, що не дарма вчилися на бакалавра і закріплюєте свої знання.

Однак на відміну від стандартного диплома, магістерська має набагато складнішу і розгорнуту структуру, а також ухил у науку, а тому акцентує увагу на вашій здатності аналізувати і робити висновки.

Щоб захистити магістерську було простіше, рекомендуємо замислитись над створенням та публікацією власних наукових матеріалів.

Чим відрізняється курсова?

 

А тепер поговоримо докладніше про такий вид роботи як курсова. Це свого роду проміжний зріз знань, до якого не висувається настільки жорстких вимог, як до дипломної чи магістерської, і це її ключова відмінність від інших.

Ось трохи особливостей курсової роботи:

  • основний формат – це невеликий реферат;
  • загальний обсяг курсової – близько сорока сторінок;
  • список літератури має містити близько п’ятнадцяти джерел;
  • рівень унікальності – від 50% та вище.

Курсачі – робота, яку можуть видавати вам частіше, ніж один раз на семестр, наприклад, відразу з кількох важливих і основних предметів.

Основне завдання роботи над курсовою – це ретельне опрацювання теоретичної бази, яка дозволить вам зробити висновки в процесі написання.

Ще один ключовий плюс курсовий – домашнє написання, яке практично не перевіряється у ВУЗі, а тому її простіше, ніж диплом, доручити комусь ще.

Підбиваючи підсумки, зазначимо, що навчання у виші приносить із собою масу студентських робіт. І якщо курсова – найпростіший варіант, то над дипломом та магістерською доведеться покорпіти, якщо ви хочете здобути високий бал та диплом про закінчену вищу освіту.

Чи не хочете витрачати час на написання студентських робіт? Тоді спробуйте замовити курсову роботу в компанії «Диплом Центр», де над вашим завданням працюватиме професіонал, який гарантує отримання високої оцінки!

 

  • Які види дипломів бувають?

Усього буває два види диплома – бакалаврський та диплом спеціаліста.

  • Яким має бути рівень унікальності робіт?

Курсова може мати від 50% унікальності, диплом – від 70%, а магістерська – від 80%.

Залиште коментар до статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Right Menu Icon